Missä viipyy nettipukki?

Kaikki ovat nykyään siellä. Ostin uuden stereovahvistimen, ja heti ensimmäistä kertaa virtaa päälle laittaessa se mankui haluavansa sinne. Samaa yhteyttä hamuavat nykyään muutkin modernit kodinkoneet kuten blu-ray-soittimet, digiboksit ja printterit.

Facebook-päivitystiheyden perusteella aika monien ihmistenkin elämäkin tuntuu olevan siellä.

Puhun tietenkin internetistä.

Yksi kuitenkin puuttuu. Miksi joulupukki ei ole netissä?

Lukuisissa pienten lasten perheissä hikoillaan ylihuomenna illansuussa, että huomaavatkohan tenavat, että pukki onkin oma isä, isoisä tai jallupullolla lahjottu naapurin setä?

Ellei sitten ole haluttu latoa käteistä tiskiin ostopukin hankkimiseksi. Minusta ajatus on kamala. Päästää nyt joku tuntematon juhlista hartaimpana oman kodin pyhyyteen. Mistä sitä tietää, minkälainen tenukeppi sieltä horjahtaa?

Helpoimmalla aattona toki pääsisi, jos ei käyttäisi joulunseudun kurinpitoaseena tonttuja ollenkaan. Mielikuvitusolennoista höpöttämisen sijaan kertoisi pilteille pienestä pitäen avoimesti, kuka lahjat oikeasti on hankkinut.

No, kaipa ripaus sadun maailmaa kuuluu lapsuuteen. Ja tokihan maininta ikkunan takana kyttäävistä punanutuista rauhoittaa riehuvat riiviöt. Ainakin hetkeksi.

Tein viime joulun jälkeen herrasmiessopimuksen saunan lauteilla totuuden tajunneen esikoisen kanssa. Sovimme, että neljä vuotta nuoremmalle pikkusiskolle ei jouluilon säilyttämiseksi paljasteta, että pukkia ei ole olemassa. Sen verran tarkkasilmäisestä neidistä on kuitenkin kyse, että tänä jouluna saan tehdä Oscarin arvoisen roolisuorituksen.

Siksi olisikin mainiota, jos saatavilla olisi 2010-luvun hengessä nettipukki. Joulupukki soittaisi Skypen välityksellä videopuhelun sovittuna aikana, jututtaisi muksuja muutaman minuutin ja ilmoittaisi sitten, että jahas, tontut ovatkin jo tuoneet lahjat oven taakse, pukki taitaakin soittaa seuraavalle perheelle.

Loppuun nopeasti Joulupuu on rakennettu ja sitten päästäänkin repimään pakettikääreitä. Ei vanhan tai tuoreen viinan hajua, ei muukalaisia olohuoneessa. Näppärää ja hygieenistä!

Nettipukki ehtii soittaa vastaavia puheluita kymmeniä aaton aikana. Vaikka virtuaalikarvaturpa hinnoittelisi palvelunsa hieman halvemmiksikin, jää perinteinen ovelta ovelle kiertävä virkaveljensä tienesteissä pahasti jalkoihin.

Tämän liikeidean tarjoan pukkibisneksen pyörittäjille ilmaiseksi. Hyvää joulua!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.