Missä viipyy populistinen elämöinti?

Kjäh. Palstanpitäjä on kernaasti vuosien varrella näpäytellyt Jyväskylän kaupungin liikuntapolitiikkaa. Jälleen siihen on syytä. Eilisen Keskisuomalainen kertoi, että liikuntalautakunta päätti korottaa "luonnonvastaisten" liikuntapaikkojen taksoja. Hullun urheilun BB-Nino -työryhmä ehti jo hetkeksi nousta takajaloilleen, kun se luuli, että liikuntalautakunta on ottamassa päiviräsäsmäisen ahdasmielistä ja jämerää kantaa seksuaalivähemmistöjen oikeuteen harrastaa liikuntaa.

Vaan kyse oli sittenkin liikuntapaikoista, joiden ylläpito edellyttää luonnonvoimia vastaan taistelemista. Siis uimahallit, Vehkalammen lämmitettävä tekonurmi, jäähallit sekä Viitaniemen tekojää. 10-15 prosentin korotukset tulevat niin että napsahtaa, eivät junioritkaan ole siltä turvassa. Liikuntakeskuksen säästövelvoite ensi vuodelle on yli puoli miljoonaa euroa.

Palstanpitäjää äimistyttää vuosi toisensa jälkeen se, miksi liikuntalautakunta esiintyy uutisissa aina tahona, joka leikkaa rahoitusta jostakin tai sitten vain nyökyttelee esimerkiksi apulaiskaupunginjohtajan tekemille brutaaleille säästöpäätöksille. Eikö liikuntalautakunnan tulisi jatkuvasti elämöidä sen puolesta, että urheiluun ja liikuntaan osoitettaisiin kaupungin budjetista lisää rahaa?

Se ei elämöi. Vai onko niin, että lautakunnan elämöinnistä vaietaan? Sinkku hei, eduskuntavaalit ovat kohta ovella! Missä viipyy liikuntalautakunnan varapuheenjohtajan populistinen elämöinti?JOSKUS ARJEN pienet omituisuudet huvittavat suunnattomasti. Tai omituisuudet ja omituisuudet. Sanotaan nyt suoraan, että jonkun tekemät mokat.

Nimittäin jääkiekon SM-liigan tämän kauden uutuus on kuukauden tuomarin valinta. Eikä siinä mitään, epäkiitollista työtään ilta toisensa jälkeen tekevät pillimiehet ansaitsevat toki silloin tällöin tunnustustakin.

Mutta! Kuukauden tuomari on virallisesti "Intrum Justitian Fair Pay -tuomari".

Siis täh? Fair Pay? Ei Fair Play?

Onko kyseessä siis tuomari, joka on lahjottavissa halvalla? Vai sellaisella molemmille osapuolille reilulla hinnalla, vähän niin kuin reilun kaupan hengessä? Vai tarkoittaa fair pay sitä, että kouraan pitää lyödä vähän runsaamman kokoinen setelitukko?

Joskus kannattaisi markkinointiosastolla hetki miettiä näitä sponsorihömpötyksiä.LOPUKSI NÖYRÄ kiitos palautteesta. Palstanpitäjän männä viikon Harri Olli -kyhäelmä Jänöjussin mäenlaskun säveleen kirvoitti runsaasti palautetta sekä päin naamaa että internetitse. Mukana oli sekä posi- että negatiivista viestiä.

Kaikista pysäyttävin ja päräyttävin oli tämä:

Kirjoittajan kolumni on huono. Runossa ei ole runoa. Sitä ei jaksa lukea edes puoliväliin.

Sanotaan että lahjakkuudessa on 95% työtä, omaa työtä. Tämän kirjoittajan kohdalla ei ehkä niin ole. Kolumnin kirjoittajaa hänestä ei tule eikä runoilijaa. Itse asiassa en tiedä mitä hänestä tulee, kun en tiedä onko kirjoittanut joskus uutisia lehteen?, totesi nimimerkki Loordi.

Tuohon on paha mennä lisäämään mitään.Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.