Mitä ihmettä on JYP, mitä kummaa KOK?

Koska JYPin sukellus jääkiekon SM-liigassa näyttää edelleen jatkuvan, kokee palstanpitäjä suorastaan pyhäksi velvollisuudekseen irvailla jälleen hurrikaanipaidoille. Joukkue kun ei todellakaan ole esiintynyt hallitsevan mestarin arvolle sopivasti.

Keski-Suomen ulkopuolisilla, sivistymättömillä takamaillahan joutuu usein keskustelemaan siitä, mistä JYP on lyhenne. Sehän ei ole lyhenne mistään. Hullun urheilun etymologis-semanttisen työryhmän mielestä asiaan ei kuitenkaan pidä suhtautua näin ahdasmielisesti. Työryhmän mukaan JYP voisi olla lyhenne vaikka mistä.

Esimerkkeinä työryhmä mainitsee mm. seuraavat: Joutavaa, ylimielistä pelailua. Jäpittämistä yleisön paineessa. Jotenkin yskähtelevää peliä. Jaarittelua yhdestä pokaalista. Jarkko, yyh, palaa. Jne.

MUUAN LUKIJA antoi palstanpitäjälle verbaalista satikutia joskus alkukesästä, kun palstanpitäjä meni ilkkumaan erään liikuntatieteellisen väitöskirjan aihetta. Kyseistä aihetta hän ei tietenkään enää muista, mutta joka tapauksessa ainakin opuksen otsikoinnissa oli kyse erinomaisen itsestään selvästä asiasta, väitös haiskahti jopa nk. nollatutkimukselta.

Palstanpitäjä on jälleen samanlaisen äimistyksen äärellä. Nimittäin Jyväskylän yliopisto järjestää viikonloppuna Motoristen taitojen oppimisen ja opettamisen symposiumin. Eräs puhujista on liverpoolilaisen John Mooren yliopiston professori Mark Williams, joka on hoksannut seuraavaa: "Harjoittelu on avain urheilumenestykseen. Urheilijat tarvitsevat huippusuorituksiin päästäkseen valtavasti määrätietoista, harkittua harjoittelua."

Palstanpitäjä on mykistynyt. Lähes 20 vuotta hän on pohtinut, miksei hänestä tullut koskaan huipputason jääkiekkoilijaa. Valtavasti määrätietoista, harkittua harjoittelua… Palstanpitäjä myöntää olleensa laiska harjoittelija. Etenkin silloin, kun tuli räntää vaakasuoraan, tuuli ujelsi 24 sekuntimetrin vauhtia ja sudet ulvoivat ulkojään laitamilla.

Niin lapset, silloin ei ollut harjoitusjäähallia Jyväskylässä. Hippoksen areena oli ainoa katettu jää useiden kymmenien kilometrien säteellä.

VUODEN 2016 olympialaisten isäntäkaupunki valitaan perjantaina Kööpenhaminassa. Ehdolla ovat Madrid, Rio de Janeiro, Tokio ja Chicago.

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) suomalaisjäsen Peter Tallberg arvioi sunnuntaina Urheiluruudussa, että Yhdysvaltain presidentin puoliso Michelle Obama on Chicagolle vahva valttikortti. Palstanpitäjän on pakko yhtyä näkemykseen. Kun 45-vuotias Mrs. Obama ilmestyy paikalle säärineen ja sutjakoine olemuksineen, valahtaa kuola KOK:n miesvaltaisen ja melko iäkkään "prostatariihen" kollektiivisesta suupielestä välittömästi.

Ai niin, tiedättekö muuten mistä KOK todellisuudessa on lyhenne?

?!?

Korruptoituneet, oudot kääkät.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.