Mitä sävyjä on harmaassa taloudessamme?

Ei minulla ole mitään YK:ta vastaan. Joskus vaan tuntuu siltä, että YK:n virkamiehillä on joko liian vähän tekemistä tai sitten isossa organisaatiossa mittasuhteet hämärtyvät. YK nimittäin kertoi viikolla olevansa huolissaan miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta, palkkaeroista sekä naisiin kohdistuvasta väkivallasta – Suomessa! Vähättelemättä kotikutoisia ongelmiamme uskallan epäillä, että maailmassa on huomattavan paljon maita, joissa naisten asema on suorastaan surkea suomalaisnaisten asemaan verrattuna. Hienosäätö on kivaa, mutta eiköhän YK:n pitäisi palata perusasioihin. Kuten Syyriaan.

??? Mitä laivan kapteeni sanoi ajettuaan karille? Tämä on urani pohjakosketus.

Rakennusalan harmaa talous Suomessa ihmetyttää. Miten on mahdollista, että lainkuuliaisiin, moraalisiin ja asiallisiin rakennusfirmoihin voi ylipäätään pujahtaa työntekijöitä, jotka pelaavat työmaavilunkia. Mikä vaihe suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä minulta on jäänyt väliin?

??? Mitä kultaseppä sanoi tultuaan ryöstetyksi? Tää korutont’ on kertomaa.

Oletteko nähneet sen tv-mainoksen, jossa isä ja tytär ovat K-kaupassa ja tytär oppii sanomaan: ”Pirkkaa, Pirkkaa, plussaa, plussaa.” Nyt tästä on Kuopiossa tulossa paikallisten K-kauppiaiden painajainen. Konkreettisesti. Ajatelkaapa savolaista kaappiasta, joka unissaan alakaa hokkee, jotta: Pirkkoo, Pirkkoo, pussoo, pussoo...

??? Maalivahdin kutsuminen veräjänvartijaksi on omituista, eihän maali ole veräjä? Samalla logiikalla KHL:ssä pelaavaa maalivahtia voitaisiin kutsua venäjänvartijaksi.

Mistä tulikin mieleen, että venäläinen nainen synnytti hiljattain Suomen Rajavartiolaitoksen vessassa Inarin Raja-Joosepissa. Toivotaan, että kyseessä ei ole sellainen perhe, jolla on tapana antaa lapselle nimi syntymähetken ja -paikan mukaan. Naiselle raskaus oli kuulemma yllätys, mitä voidaan pitää yllättävänä. Tai sitten tämä on niitä juttuja, joiden seurauksena Raja-Joosefista tulee uusi pyhinvaelluspaikka...

??? Missä kurssissa on talousvaikeuksissa olevan Detroitin NHL-seura Red Wings ensi kaudella? Konkurssissa?

Rikollisetko muka tyhmiä? Kaikkea muuta. Lukekaapa tarkasti rikosuutisia, niin teillekin selviää, että rikolliset ovat fiksua ja laintuntevaa porukkaa. Viimeksi piraatticrockseja Suomeen tuonut pariskunta tunnusti oikoseltaan, että kyllä tavara on heidän, mutta että he eivät ole rikkoneet lakia! Kyllä sellainen ”rikollinen”, joka tuntee lain noin hyvin, on fiksu.

??? Miksi Kimi Räikkönen empii siirtoa Red Bull -talliin? Okei, talli kyllä antaa siivet, mutta kun niitä ei saa käyttää kuin DRS-alueella.

Voi olla, että olen ainoa, mutta minusta, että televisiosta tulee nykyään lähinnä uusintoja. Toisaalta, ei siinä mitään, jos kansa katselee ja halvalla saa. Ja onhan se tunnustettava, että Keskisuomalaisessakin on tänä kesänä ollut uusintoja muun muassa urheilussa. Ne Kirin peleistä kertovat jutut.

??? Mikä on Soneran toimitusjohtajan uusi titteli? Teletappi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.