Mitä vielä voidaan keksiä maastohiihtokisojen pilaamiseksi?

Sain sattumalta käsiini pari mielenkiintoista nauhaa, joihin oli tallennettu keskusteluja Kansainvälisen hiihdon vastustajat ry:n kahdesta kokouksesta. Toinen nauhoista lienee 2-3 vuotta vanha, mutta toinen on aivan uunituore, todennäköisesti Otepään maailmancupin yhteydessä syntynyt.

Vaikka kyseessä ei olekaan mitään Nixon-keskusteluja, koen velvollisuudekseni julkaista merkittävimmän osan nauhojen sisällöstä.

"HIENOA ANDREAS (nimi muutettu)! Olet tehnyt loistotyötä onnistuttuasi soluttautumaan Kansainvälisen hiihtoliiton päättävään elimeen. Yhteislähdöt ja erityisesti se hassunhauska suksenvaihtohiihto ovat tehneet kilpailusta paljon aiempaa tylsempiä. Mistä ihmeestä keksit sen suksenvaihtokisan?"

"Kiitos Peter (nimi muutettu). Törmäsin yhteen opiskelijaporukkaan, joka oli varmaan kännipäissään keksinyt hiihtokisan, jossa puolivälissä pitää vaihtaa tekniikkaa. Apinoin idean suoraan sieltä. En kyllä ikinä olisi uskonut, että pystyn ajamaan sen läpi arvokisoihin. Siihen olen hieman pettynyt, että sprinttihiihto, jonka uskoin olevan yhtä huonon idean, on näyttänyt välillä kiinnostavalta. Pitää varmaan lisätä kaupunkisprinttejä, sillä ne ovat sopivan naurettavia."

"Tuo on varmasti oikea linja Andreas, mutta muutakin pitää keksiä. Kisat ovat yhä mielenkiintoisia."

"Olet oikeassa Jean (nimi muutettu). Minulla on pari hyvää ideaa. Lisätään kisojen määrää entisestään, jolloin huiput joutuvat jättämään mc-kilpailuja väliin."

"Heh, tuo kuulostaa hyvältä."

"Sitten olen ollut huolissani siitä, että alkupään lähtijöille ei ole ollut tarjolla pientäkään kiusaa. Olen kehitellyt ajatusta johtajan kultatuolista, johon kärkeen mennyt hiihtäjä istutetaan. Sitten on hauska katsella, kun se palelee hien kuivuttua toivottavasti mahdollisimman kylmässä ja tuulisessa säässä."

"Mainioita ajatuksia, Andreas. Lähde ajamaan niitä sisään."

"NO NIIN VELJET. Uusia kujeita on ajettu sisään. Mitä mieltä olette?"

"Niin Peter, mielestäni kisojen lisääminen on toiminut mainiosti. Tour de Skiltä oli pois porukkaa, ja osa lähti kesken kiertueen karkuun. Ja täällä Otepäässä miesten huipuista oli paikalla vain Bauer. Tuskin kisat enää kiinnostivat yleisöä."

"Totta, mutta Bauerista ja siitä Puolan emännästä olen hieman huolissani. He jaksavat vieläkin kilpailusta toiseen. Onko kisoja yhä liian vähän?"

"Nyt näyttää kieltämättä pahasti siltä, mutta asiaa kannattaa arvioida vasta Vancouverin jälkeen. Voi olla, että he väsyttävät itsensä sopivasti ennen olympialaisia."

"Ehkä niin. Liian tiukka otteluohjelma on väsyttänyt jalkapalloilijat viimeisiin MM- ja EM-kisoihin. Miksei sama idea toimisi hiihtäjien kohdalla?"

"Luotetaan siihen. Hyvät herrat, minusta tuntuu, että me olemme tehneet hyvää työtä Hiihdon vastustajat ry:ssä."

Röhönaurua...

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen urheilutoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.