Mitähän tämä on suomeksi?

Johan on myllerrys tulossa Jyväskylään. ”Uuden sukupolven organisaatio” otetaan käyttöön seuraavien kuntavaalien jälkeen vuonna 2013.

Mistä oikein on kyse? Otetaanpa suora lainaus valmistelijoilta:

”Tavoitteena on uudistaa konserni- ja palveluorganisaatio matriisimaisesti ydinprosesseja ja jatkuvaa kehittämistä tukevaksi. Organisaation toiminnan ja ohjauksen perustana ovat vastuutetut ydinprosessit, jotka määritellään asiakasryhmien ja kehittämistarpeiden mukaisiksi.”

Hä?

VAIKKA KAPULAKIELI lyö vasten kasvoja, ei jaloja tavoitteita kannata lytätä maan rakoon sillä silmän lyömällä. Valmistelijat kun vakuuttavat, että muutos muun muassa ”lisää asiakaslähtöisyyttä ja vahvistaa kuntalaisen omatoimisuutta”, ”keventää organisaatiorakennetta”, ”kehittää kuntalaisille uusia vaikuttamismahdollisuuksia” sekä ”luo avoimuutta”.

Eilen illalla näitä lupauksia pääkirjastolla esitteli kaupungin ylin virkamies- ja luottamushenkilöjohto. Pullakahvien siivittämää tilaisuutta oli tullut seuraamaan muutama kymmenen kaupunkilaista – muun muassa entinen kaupunginjohtaja Jaakko Lovén sekä kaupungin kuuluisin työnhakija Mauno Voutilainen.

KAUPUNKILAISET miettivät ryhmissä visionsa paremmasta Jyväskylästä. Mitkä palvelut kannattaa säilyttää, mitä kehittää ja mistä voisi kokonaan luopua.

”Mitähän näillä kysymyksillä tarkoitetaan? Ei kai lakisääteisiä palveluja voi karsia”, kuokkalalainen Leena Ruotonen totesi, kun utelin hänen mielipidettään tärkeistä palveluista. ”Vaikea asia hahmottaa koko organisaatiouudistus, vaikka yhteiskuntaoppia opetankin”, erityisluokanopettajana työskentelevä Ruotonen totesi.

Naulan kantaan!

Kaupungin suurin haaste onkin saada asukkaat innostumaan ja tajuamaan, että nyt voi oikeasti vaikuttaa siihen, miten Jyväskylän palvelut järjestetään lähivuosina. Kaupunkilaiset pääsevät mukaan palvelujen luomiseen muun muassa kuntalaisraadeissa, jotka perustetaan hieman myöhemmin. Myös kaupungin työntekijöiden mielipiteet painavat.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veijo Koskinen (sd.) puhui eniten konkretiaa toteamalla, että jatkossa kaupunki tarjoaa entistä enemmän palveluja yhdeltä ”luukulta”. Strategiajohtaja Sakari Möttönen höysti toteamalla, että palvelut suunnitellaan vastaamaan paremmin asukkaiden elämäntilanteita.

”Siis vähemmän juoksuttamista. Se on hyvä”, Leena Ruotonen kommentoi.

Niin on, kunhan kaunis periaate toimii myös käytännössä.

ORGANISAATION keventäminen puolestaan tarkoittaa muun muassa sitä, että kaikkien lähtevien tilalle ei palkata uutta työntekijää. Viime vuonna peräti 80 prosenttia kaupunginhallinnon paikoista jätettiin täyttämättä eläkkeelle lähdön vuoksi.

Ilman rivakkaa eläköitymistä Jyväskylä olisi pulassa. Eläkkeelle lähtijät nimittäin pienentävät pakkokarsimisen painetta, kun kuntaliitoksen työntekijöille suoma viiden vuoden irtisanomissuoja päättyy vuoden 2013 lopussa.

PS. Maanantai-illan aivomyrskyn ideat luettavissa tänä iltana täältä: www.jyvaskyla.fi/hallinto/uudistus

Kirjoittaja on uutistoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.