Moderni perhe konkretisoi ajan

Komediasarja Moderni perhe (Modern Family) on suosikkejani. Viime aikoina olen alkanut seurata perhekomediaa eri silmällä kuin aiemmin, nimittäin ikääntymisen kannalta. Fox esittää sarjan toisen kauden jaksoja ja AVA kahdeksannen. Myös uusin kausi, yhdeksäs on tuttu.

Suvun patriarkkaa esittävä Ed O’Neill on tuttu myös sitcom-klassikosta Pulmuset (Married with Children, 1986–1997). Vuonna 1946 syntynyt näyttelijä aloitti siis Pulmusissa 40-vuotiaana ja Modernissa perheessä 63-vuotiaana. Nykyään hän on 72-vuotias ja siltä myös näyttää.

Ed O’Neillin vanheneminen hämmentää minua vain vähän, mutta samaa en voi sanoa sarjan nuorisosta. Foxin Modernin perheen pikkutyttö onkin AVAlla nuori nainen.

Tämä ei pysty edes Ellen Jokikunnas ja Tähän aikaan ensi vuonna.

Erityisesti ihmetystä aiheuttaa homopariskunnan vietnamilaista adoptiotytärtä Lilyä esittävä Aubrey Anderson-Emmons. Hän tuli sarjaan vuonna 2011, jolloin näyttelijä on ollut nelivuotias. Foxin vaitelias harvahampainen tytöntyllerö on AVAlla näpsäkästi sanaileva varhaisteini.

Oman nyt täysi-ikäisen perijättären kohdalla tulee usein hoettua kliseetä ”niin se aika vain rientää”. Mielikuviini mahtuu silti hyvin oma lapsi niin lastentarhaikäisenä kuin juuri valmistujaisjuhliaan viettäneenä nuorena naisena. Mutta jos perijätär saapuisi huomenna kyläilemään nelosluokkalaisena, syntyisi tosielämän Moderni perhe -efekti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .