Moottorimarssi jolla todella oli painoarvoa

Eläintarhoissa pidetään häkeissä eläimiä, joita ei ole tuomittu mistään. Ainakaan häkin infotaulussa ei lue, että sen asukki on talousrötöksistä tuomittu aasi tai rietas lahna, joka paljasteli itseään kauhistuneille uimareille.

NOVA GROUP ohjeisti keskustaväkeä hyvinkin konkreettisesti, kun se esitteli joulukuussa 2007 omia tavoitteitaan risteilyseminaarissa. Yleensä laivaseminaarin osanottaja voi tosin puolustautua sillä, ettei hän muista risteilyn annista mitään. Tax free -myymälöiden antimet kun keinuttavat matkustajia niin pahasti, että moisella kuurilla sammuisivat tulivuoretkin.

YELLOWSTONEN kansallispuistossa pelätään puiston alla sijaitsevan tulivuoren aktivoitumista. Kun 4 000 neliökilometrin kokoinen tulivuori viimeksi purkautui 160 000 vuotta sitten, tuhkan arvellaan peittäneen auringon koko maailmassa.

USA:n republikaanien mielestä tällaiset asiat ovat presidentti Barack Obaman syytä. Obaman terveydenhuoltouudistusta vastaan järjestettiin jopa mielenosoitusmarssi, missä tuhannet moottoroiduilla tuoleilla ajaneet liikuntakykynsä ylipainolla pilanneet amerikkalaiset morkkasivat presidentin lakiesitystä sairaaksi. Radikaaleimmat mielenosoittajat yrittivät jopa tunkeutua senaatin istuntosaliin, mutta kukaan heistä ei jaksanut nousta rakennuksen portaita ylös.

MUKAVUUDENHALU on levinnyt myös kevyeen musiikkiin. Rock-bändi tarkoittaa nykyisin sitä, että neljä ihmistä matkii kotonaan muovileluilla Beatlesia. Jos John Lennon ja muut beatlet olisivat aikanaan olleet yhtä ideattomia ja konservatiivisia, he olisivat pukeutuneet 1920-luvun vaatteisiin ja tehneet rokin klassikoiden sijaan kopioversioita Glenn Millerin orkesterin hiteistä.

VIIMEKSI, kun nuorten uuskonservatismi oli voimissaan 1980-luvulla, entiset punkkarit ja hipit leikkasivat tukkansa, laittoivat krakan kaulaan ja ryhtyivät mainostoimiston suunnittelijoiksi ja sijoituspankkiireiksi. On ironista, että tämä rahanahneiden ihmisten unelma pikkurikkaasta Suomesta kaatui sosialismin romahtamiseen.

MIKÄLI BERLIININ muuria ei olisi 1990-luvun vaihteessa myyty viiteen kertaan turisteille, sen olisi voinut postittaa kokonaisuudessaan Malediiveille. Saarivaltio uhkaa nimittäin kadota vuosisadan loppuun mennessä kokonaan mereen, mikäli vedenpinta nousee nykyistä vauhtia. Maan presidentti Mohamed Nasheed onkin aloittanut kampanjan, joka tekisi Malediiveista ensimmäisen valtion, joka ei tuota ilmakehään lainkaan hiilidioksidia. Tosin täysin samaan lopputulokseen päästään sadan vuoden sisällä, mikäli alueen merenpinta todella nousee nykyistä vauhtia.

EGYPTIN PÄÄKAUPUNGISSA Kairossa ollaan enemmän huolissaan maan vajoamisesta. Metrotunnelin laajentamisen yhteydessä keskelle kaupunkia ilmestyi 20 metriä syvä monttu, jonka arvellaan johtuneen tunnelin poraustöistä. Aina yhtä luovat egyptiläisviranomaiset julistivat kyseessä olevan uuden nopean tavan päästä metron kyytiin.

Moista touhua seuratessa alkaa uskoa teorioihin, joiden mukaan Egyptin pyramidit ovat itse asiassa ufojen rakentamia.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.