Myös iso yhtiö tarvitsee paikalliset kasvot luodakseen myönteisyyttä

Vähintään pilkahdus inhimillisyyttä ei koskaan ole pahitteeksi isollekaan yhtiölle. Jyväskylässä ja Keski-Suomessa myönteinen vaikutelma monesta yhtiöstä syntyy siitä, että yhtiöllä on paikalliset kasvot.

Jyväskylästä vetäytyvällä Nokialla ei ole ollut paikallisia kasvoja oikeastaan missään vaiheessa, vaan yhtiö on jäänyt tunnetuista tuotteistaan huolimatta jäänyt etäiseksi. TeliaSonera on puolestaan ollut päinvastainen esimerkki, sillä johtaja Asko Malinen on keskisuomalaistanut TeliaSoneraa, vaikka hän ei olekaan ollut viime vaiheissa aluejohtaja.

Malinen jäi eläkkeelle äskettäin, ja nyt TeliaSoneralla ei ole paikallista näkyvää persoonaa. Pörssiyhtiön varsinainen aluejohtaja on jo vuosia katsellut Keski-Suomen asioita Lahdesta.

Yhtiön henkilöitymisellä paikallisesti voi joskus olla oikeaakin merkitystä.

Esimerkiksi Keskon asema Keski-Suomessa on vahvistunut sen jälkeen, kun aluejohtajan paikka palautettiin Jyväskylään.

Joskus yritys voi olla liikkeellä monen kärjen taktiikalla. Esimerkiksi Keskimaa haluaa tuoda esiin muitakin kuin toimitusjohtajan.

PANKKIKONSERNI Nordea järjestää osakeannin. Käyköhän nyt samalla tavalla kuin Nordean edeltäjän Kansallis-Osake-Pankin Kansallisannissa 1990-luvun lama-aikana?

Tuolloin antiin houkuteltiin jokseenkin kaikkia pankin asiakkaita, joilla oli rahaa tilillään. Tuolloin kerrottiin mummosta, joka merkitsi osakkeita innolla. Jonkin ajan päästä mummolla oli KOP:n pankkitiskillä tärkeää asiaa.

- Milloin siihen osakkeeseen pääsee muuttamaan? hän kysyi.

MINISTERILLÄ pitää olla valmius toimia nopeasti erilaisissa tilanteissa. Jyväskylän kaupunginvaltuuston viime kokouksessa ainakin elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) oli hyvin varustautunut, kuten muutamat valtuutetut huomasivat.

Pekkarisen piti kuulemma allekirjoittaa jokin paperi. Hän kaivoi taskustaan ensin esille.... hammasharjan. Väärän varustevalinnan jälkeen kynäkin löytyi.

Voimme siis olla varmoja, että ministerin suusta tulee raikkaita ajatuksia. Tällä viikolla Pekkarista on aihetta onnitella, sillä hänelle tuli 30 vuotta täyteen kansanedustajana. Onnea!

KIEKKOMENESTYKSELLÄ kannattaa nyt ylpeillä, käy JYPille SM-liigan välierissä miten tahansa (toivottavasti ei kalpaten). Muiden kaupunkien elvistelyä on riittänyt tähän asti, ja sitä on luvassa tulevaisuudessakin.

Pitäisiköhän laittaa lehteen ilmoitus, jossa toivotetaan tamperelaiset katsomaan huipputason jääkiekkoilua Jyväskylään?

KAUPUNGIN KORKEIN johto joutuu väistötilaan, kun kaupungintalon remontti ensi vuonna alkaa. Jos väistötiloissa noudatetaan samaa linjaa kuin kouluissa, korkeimmille pomoille ostetaan tai vuokrataan oma viipalevirasto kaupungintalon pihaan.

Valtiontalon kunnostukseenkin löytyisi varmasti rahaa, jos tila otettaisiin virkamiesten käyttöön.

Ehdotuksia sopivista väistötiloista otetaan vastaan Humisevalla harjulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.