Nämä kurssit unohtuivat kansalaisopistolta

Kansalaisopistojen lukukausi on pääsemässä vauhtiin. Humisevalla harjulla on kuitenkin huomattu, että laajasta tarjonnasta huolimatta opistot eivät ole pystyneet reagoimaan kaikkiin ajankohtaisiin kurssitarpeisiin.

Niinpä tässä tulee ehdotus lisäohjelmaksi.

1) Kuinka kaupunki voi välttää imagotappiot?

Kurssilla käsitellään oikeaoppista kaupunginjohtajan erottamista, jotta kaupunki ei turhaan kärsisi valtakunnallista imagotappiota.

Paikka ja aika: kaupungintalo maanantaisin klo 14-16.

Opettaja: kaupunginhallituksen ex-puheenjohtaja Erkki Ikonen. Vierailevana luennoitsijana ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen.

Kurssimaksu (koko ryhmältä): 200 000 euroa.

2) Kuinka markkinoida kotimaisen polttoaineen avulla voimalaa, joka kuitenkin polttaa myös hiiltä?

Kurssilla käsitellään suuren voimalaitoksen rakentamista niin, että kansalaismielipiteestä ei tarvitse välittää. Kurssi sopii erityisesti pidempään kunnallispolitiikassa toimineille henkilöille.

Paikka ja aika: Jyväskylän Voima, ihan milloin vaan.

Opettajat: toimitusjohtaja Juha Lappalainen ja hallituksen puheenjohtaja Timo Fredrikson.

3) Järven täyttämisen peruskurssi.

Kurssilla opetellaan toimintatapoja ja päätöksentekoa, kuinka kaupungin sisäjärvi voidaan täyttää vähitellen kokonaan - ihan vaan hyvää tarkoittaen.

Paikka ja aika: Jyväskylän sataman keskeneräinen täyttöalue, virastoissa noudatettavina työaikoina.

Opettajat: kaupungin keskeiset hyväuskoiset virkamiehet ja luottamushenkilöt.

MIELIKUVITUS ei enää nykyään vedä vertoja todellisuudelle. Kirjailija Juhani Peltosen urheilusankari Elmo (Kainalniemen Hiki) oli hitaampi kuin Usain Bolt (Jamaika) on nykyisin 100 metrin juoksussa. Tosin Elmo kaatui Derwangan kisojen satasella, nousi pystyyn ja voitti.

Kirjailija Ilkka Remes on vuosia hätkähdyttänyt kirjoillaan, mutta yhtä lennokasta tarinaa kuin venäläisen Arctic Sea -rahtilaivan kaappaus ja siihen liittyvät kuviot ei edes Remes ole kirjoittanut.

Toisaalta jos joku oli keksinyt tarinan Pekka Kettusen erorahan monivuotisista vaiheista, kukaan ei olisi pitänyt tarinaa mahdollisena.

ONKO ELISA kaatumassa? Varmaankaan ei, mutta pörssiyhtiön pylväät kaipaavat oikaisua Tikkakosken lähellä nelostien varressa.

Jos linja on purkukypsä, miksei sitä pureta? Ehkä siksi, että kyllästetyt pylväät ovat ongelmajätettä.

OSUUSKAUPPA ja Osuuspankki karsivat tai supistavat palvelujaan Keski-Suomen maaseudulla viikon sisällä tulleiden uutisten perusteella.

Joko ne tuntevat tehneensä osuutensa?

JYVÄSKYLÄSSÄ vietetään todellista pesäpallosyksyä. Ensin saatiin yllättävää Valoa naisten ykkössarjasta Superpesikseen.

Pian selviää, nouseeko Kiri miesten Superpesikseen ja voittaako Kirittäret Suomen mestaruuden.

Samaan aikaan pitää jännittää JJK:n sarjapaikan puolesta Veikkausliigassa ja seurata JYP:n alkukautta SM-liigassa. Penkkiurheilun ystävälle riittää kiitettävästi tarjontaa.

MUUTEN OLEN sitä mieltä, että Jyväskylän Tavintien katuvalot saisi jo sytyttää ensimmäistä kertaa kevään jälkeen.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.