Nämä uusinnat haluaisin nähdä

Kesähän on tunnetusti uusintojen aikaa. Sen vedellessä hiljalleen viimeisiään on muutama uusinta, jotka oikeasti haluaisin nähdä, mutta kanavat sylkevät jatkuvasti jotakin muuta.

Ihan ensimmäisenä Vaarallinen tehtävä, siis alkuperäiseltä nimeltään Mission Impossible. Tämä vaatinee hieman tarkennusta. En missään tapauksessa tarkoita niitä Tom Cruisen tähdittämiä elokuvia, enkä sitä 1960-luvun alkuperäissarjaa, vaan 1980- ja 1990-lukujen taitteessa nähtyä uusintaversiota.

Se näyttäisi varmaan kököltä ja ajan hampaan puraisemalta, mutta siltikin. Nippelitieto: 1960-luvun alkuperäisversiosta 20 vuoden päästä oli mukana enää agenttiporukan pomoa Jim Phelpsiä näytellyt Peter Graves. Sarja kuvattiin uusiksi Yhdysvalloissa vuonna 1988 vallinneen käsikirjoittajien lakon vuoksi. Uusia tekstejä ei tullut, joten kaivettiin ullakolta vanhat ja tehtiin niihin pikku päivityksiä.

Yön kuumuudessa. Ja taas on puhe kasarin ja ysärin tv-sarjasta, ei vuoden 1967 klassikkoelokuvasta. Tv-historian kovin alkutunnari, karismaattinen Carroll O’Connor chief Gillespienä ja Howard Rollins Virgil Tibbsinä.

Lopuksi vielä Arvi Lindin lukemat uutiset joltain vuodelta, kun maailma ainakin muistoissani oli vielä mallillaan. Kun Isis tappaa ihmisiä kuin kärpäsiä, idän ja lännen ikiaikainen portti Turkki on luisumassa islamistiseen diktatuuriin ja Yhdysvaltain presidentiksi on tyrkyllä varttihullu narsisti, sellaisia kuulisi joskus mielellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.