Nörtti harrastaa

Kuulun ihmisiin, jotka eivät voi sanoa harrastavansa mitään. Ainoa intohimo, jota säännöllisesti materialisoin, on netti- ja maakuntalehtiin kirjoittaminen, mikä esimerkiksi jalkapallopiireissä kohtaa suunnatonta halveksuntaa.

Puolustelen urheilemattomuuttani taiteella, vaikkakin hieman vääristetyin totuuksin. Musiikki-ihmisille kehun soittavani klarinettia, vaikka soittimeen en ole puoleen vuoteen koskenutkaan.

Valokuvaus kävi harrastuksesta vielä viime kesänä, ennen kuin se alkoi vaihtua ammatiksi toisen asteen koulutuksessa. Nyt olen harrastamattomuuden välitilassa.

ON JOTENKIN alentavaa, kun tutustuu uusiin ihmisiin, eikä voi vastata harrastuskysymykseen mitään. Vastaan tulee tanssijoita, laskettelijoita ja alamäkipyöräilijöitä, mutta minä olen nörtti runotyttö, jolla ei ole muuta elämää kuin kynttilänvalossa sulkakynällä raapustetut fantasiasadut.

Vain muutamaa vuotta vanhempaa kansansankari Mikael Granlundia katsoessa tuntuu, ettei itse ole omalla harrastusurallaan saavuttanut yhtään mitään.

Miksei minua viety jo lapsena koripallojoukkueen tutustumispäivään tai raahattu hiihtoladuille kerta toisensa jälkeen, jotta nyt voisin loistaa omassa lajissani?

OIKEASTAAN MINUA vietiin. Ongelma vain oli siinä, etten ole ryhmäurheilija, enkä oikeastaan urheilija ollenkaan. Voisin loistaa joukkueen huoltoryhmässä, mutta kentällä pelkään palloa ja jokaista itseäni isompaa pelaajaa, enkä todellakaan ole häviäjänä kaikkein mukavimmasta päästä.

Olen aina ollut isokokoinen ja jäänyt viimeisenä seisomaan kentän laidalle huutojaoissa. Maila kädessä juokseminen ei vaan ole minun juttuni, kun maailmassa on niin paljon ajateltavaa!

Vaikka joskus kommentit urheilijatuttavilta satuttavat huonosti peitellyllä pistävyydellään, olen oppinut olemaan välittämättä.

Kun kirjoitan lehtiin tai ilmaisen itseäni valokuvilla, minua ei haittaa etten osaa tehdä kuperkeikkaa tai kelpaa balettitunnille hoikkien kaunokaisten seuraan. Silloin olen oma urheilematon itseni.

Kirjoittaja jatkaa syksyllä valokuva-artesaaniksi opiskelua Jyväskylän ammattiopistossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.