Naisten pimeä puoli

Olen ihmetellyt lähinnä naisille suunnatun Frii-kanavan linjaa ennenkin, koska se on niin outo. Kohtuuttoman suuri osa kanavan ohjelmista käsittelee rikosta ja murhaa. Ihan kuin naiset olisivat erityisen verenhimoinen sukupuoli.

Outouden vielä kestän mutta huuhaan suosiminen menee liian pitkälle. Feministimies ei kestä sitä, että naisia pidetään idiootteina. On porukassa varmasti niitäkin, joten kai heitäkin kaupallisen tv-kanavan pitää sitten palvella.

Esimerkiksi tänään nähdään ohjelmat Enkelit joukossamme ja Viestejä tuonpuoleisesta. Ensimmäisen sarjan päähenkilö on muka enkeleille puhuva huijari; jälkimmäisessä ”selvänäkijä” valehtelee toimittavansa viestejä kuolleilta eläville.

Humpuukiohjelmia on toki muillakin kanavilla, ja niille on oma kohderyhmänsä. Eikä missään määrätä, että tv-kanavan pitää ajaa tervejärkisyyden asiaa.

Mutta vaikka katsoisin asiaa Friin näkökulmasta, en ymmärrä kanavan linjaa. Rikoksen, murhan ja huuhaan lisäksi tv-päivään mahtuu pari ohjelmaa laihduttamisesta ja kämppien kunnostamisesta. Nämäkö ovat tosiaan naisia eniten kiinnostavat aiheet?

Ihan kuin Friin ohjelmiston olisi valinnut sovinisti, jonka mielestä naiset ovat yksinkertaista, verenhimoista ja kostonhaluista porukkaa. Lisäksi naiset laihduttavat ja remppaavat taloja myyntikuntoon. Välillä he harrastavat seksiä ja joutuvat sen vuoksi sairaalahoitoon. Tuntuuko tutulta, nainen?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.