Ne tärkeimmät kysymykset eivät ole muuttuneet

Katselin Neloselta Napakymppiä ja siirryin ajatuksissani 1980-luvulle. Kaikki nimittäin meni jotakuinkin samalla tapaa kuin silloin Kari Salmelaisen aikoihin.

Juontajan jutut olivat nyt ehkä vähän parempia, mutta kisaajat yhtälailla joko hämmästyttävän jäykkiä tai liian rentoa näytteleviä rupattelijoita. Karikatyyrimäinen tunnelma loisti ihastuttavalla läsnäolollaan ja yleisöä nauratti kaikki juontajan ja neiti äxän sanailut.

Myös kysymyksien osalta elettiin yhä vanhoja aikoja ja miksikäs ne kysymykset olisivatkaan noin 30 vuodessa muuttaneet. Edelleen ihmisiä kiinnostaa tietää toisen harrastuksista, musiikkimausta, ihmissuhteista ja lemmikeistä.

Tarkistamattakin pystyin tietämään, että vauva.fi -sivustoilla on varmasti listattu nerokkaita kysymyksiä, joita kisaajien oikeasti pitäisi aakkos-sulhoiltaan kysyä.

Nerokkuuden jouduin heittämään risukoppaan, mutta kysymyksiä toki löytyi. Sivuilla ehdotettiin muun muassa kysäisemään ”kehtaisitko ostaa minulle tamponeja kaupasta ja miksi kehtaisit?” Kysymykset jumittuivat nopeasti navan alapuolisiin asioihin tyyliin onko sinulla ollut joskus sukupuolitauti.

Sellaista mietin nyt ja jo silloin joskus, että jos olisin jostain käsittämättömästä syystä ajautunut äxän penkkiin, olisin tehnyt kaikkeni, että yleisössä istuisi kattava joukko ystäviäni, jotka käsimerkein näyttäisivät miltä aakkosmiehet vaikuttavat. Ulkonäöllähän ei sinänsä ole niin paljon merkitystä, mutta kehonkielellä on. Tuolissa nuokkuva hattupää olisi saanut Caesarin tuomion tapaan alaspäin näyttävän peukun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.