Niska(si)sta kiinni

Pakinan otsikoksi oli tulossa Shot shit! Tarkoitus oli ruot(s)ia suomalaisurheilijoiden paskoja mene(s)-tyksiä olympiakentillä. Mutta superkeskiviikkona Suomen maa(kuntie)n urheilijat voittivat melkein kaikki! Sukseeta tuli sauvoilla ja mailoilla.

Tätä kirjoitettaessa viikonloppu on edessä, menestyksen loppu ei.

Nopeasti unohtui, että Kaisa Mäkäräinen ei pysty pystyammuntaan ja että ruotsalaiset ja norjalaiset menevät aina viimeistään lopussa ohi.

Sisar(s)ukset

Ei arvattu, että muunmaalaisten pitää ottaa Niskasta kiinni niin miesten kuin naistenkin hiihdossa.

Grimmin sadussa isä vei äidin käskystä Hannun ja Kertun metsään menehtymään. Vieremällä isä- ja äiti-Niskanen veivät yhteistuumin Iivon ja Kertun metsään menestymään.

Eivät savolaiset tietenkään ilman muita suomalaisia pärjää. Viestissä Iivo Niskasen parina oli paksuniskanen Lapin mies Sami Jauhojärvi, joka Lapin sodan muistutukseksi kaatoi loppusuorasodassa yhden sakun.

Hämäläiseksi nopea Anna-Kaisa Saarinen vauhditti Kerttu Niskasta.

Suomi menestyi perinteisellä hiihtotyylillä. Se on luonnollista, koska aina kun suomalainen on maailmalla vaihtanut vapaalle, on tullut ongelmia.

Rukajärven tie

Ei tiennyt sodassa Rukajärven tieltä venäläisiä eliminoinut sukupolvi raivaavansa samalla tietä 70 vuoden päähän suksimenestykseen lökäpöksynuorten slopestyle-taistelussa.

Moni veteraani vetristyi, kun Enni Rukajärven kunniak­si Suomen lippu nostettiin salkoon Venäjällä. Kunniakas hopea tuli molemmille isompaansa vastaan: ukit voitti Neuvostoliitto, Ennin USA.

Ja sitten vielä Leijonajoukkue lätkäsi isäntämaa Venäjän ulos kisoista!

Näin naapureissa

Ruåtsalaisista on pakko sanoa, että Härre Gud och Damen också!

Charlotte Kallan ylivoima selittyy tietenkin sillä, että hänen mummonsa asui ja meni eteenpäin Savon lumessa. Siksi Charlotte Kallavesittää usein suomalaishaaveet.

Sukuvika se on kun suksi luistaa!

Olympiakultia ehti työkiireiltään Sotshiin juhlimaan myös länsinaapurin kuuluisin kullittaja Carl den Sexstonde Gustav. Kallella oli katsomossa iloon enemmän aihetta kuin kisoihin kansalaistensa miljardeja syytäneellä Vladimir Putinilla. Kisojen jälkeen moni venäläinen valmentaja saa kaksi vaihtoehtoa: suksia suolle tai ku(u)seen.

Rikkaan öljymaan Norjan hiihtoliitto ei tajunnut, että Venäjällä aina ratkaisee voitelu. Menestystä tuli, mutta jäi myös tulematta. Norjalaisten huoltojoukot oppivat, että pidot ei parane, jos luisto vähenee.

Sekoviestiä

Viikonvaihteen jälkeen katse palaa poliittisille pelikentille. Persut ja kepu jatkavat parisprinttiä hallitusta vastaan.

Viesteissään oppositio iskee kapuloita Kataisen (kok.) ja Urpilaisen (sd.) rattaisiin. Riemu on rajaton, kun kuuden puolueen sekaviestihallitus on finaalissa.

Niskalenkkiä hallituksesta hakeva oppositio myöntyi sentään keskustelemaan maan talouden korjaamisesta. Kepun ja persujen johtajat tietävät, että seuraavienkin vaalien jälkeen poliittinen latu on liukas ja karsintaerien kohdalla kansan kannatus tiukas.

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.