Nuori kaipaa rinnallakulkijaa

Nuorisopalveluiden supistamisesta ollaan huolissaan myös Keuruulla, kun julki on tullut kaavailuja jättää nuoriso-ohjaajan toimi täyttämättä. Tähän asti koreiden nuorisotilojen ja vireän vapaa-ajantoiminnan leimaa kantanut kaupunkiko uhkaakin muuttua puoliteholla käyväksi kyläpahaseksi, joka asettaa muut tarpeet nuorten hyvinvoinnin edelle.

Kevään korvilla kuului nuorille ilouutista siitä, että Aromaan koulua suunnitellaan bänditoiminnan käyttöön, mutta nyt on iskenyt huoli projektin jäädyttämisestä. Uuden toiminnan vetämiseen kun ei riittäisi rahkeita ilman työläistä. Jo nuorisotilan aukioloaikoja jouduttaisiin supistamaan nykyisestä 21 tunnista puoleen.

Paikalliset nuoret ovat keränneet yhteisen asian puolesta kokoon adressin, joka luovutetaan tänään maanantaina päättäjille.

MAAKUNNASSA on ihmetelty, millä ilveellä Keuruun nuorisotila kokoaa joka perjantai yhteen liki sata nuorta. Kaupungissa tiedetään, että tämän takana ovat pitkät perinteet ja ammattitaitoiset työntekijät, mikä luo taloon hyvän hengen.

Kuvitteleeko joku vielä tänäkin päivänä, että nuorten parissa työskentely on pelkkää järjestysvalvontaa? Nuorten kanssa työskentelevä rinnallakulkija ja rohkaisijahan parhaimmillaan kasvattaa nuorten keskuuteen yhdessä olemisen riemun ja luottamuksellisen vuorovaikutuksen, joka kantaa nuorta eteenpäin.

ONNEKSI itselläni on ollut mahdollisuus tähän turvallisuuteen. Olemmeko valmiita eväämään sen nyt?

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen avustaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.