Nyt on taas sählätty työpaikalla

Tutkimuksen mukaan työpaikoilla sählääminen maksaa yrityksille vuodessa 10 miljardia. Noh, kukaanhan ei pysty tuollaista summaa tarkkuudella laskemaan, joten unohdetaan se. Tunnistetaan kuitenkin ongelma ja kysytään lisäksi, koskee tämä myös yritysjohdon sähläämistä?

??? Yksi Mikko (nimi oikea) kehotti mua leikkimään ammatillisilla termeillä. Tässä niitä tulee. Miksi junansuorittaja halusi virkavapaata? Vaihteen vuoksi.

Pidän nokkeluuksista ja hyvistä oivalluksista. Varmasti tämä idea on käytössä monessa muussakin paikassa (ja ollut jo pitkään?) mutta täydet pisteet Seppälän Citymarketille, jossa kassojen varashälyttimet on ”piilotettu” mainoskyltteihin. Paljon asiakasystävällisempi tapa kuin paljaat hälyttimet!

??? Mistä yt-neuvotteluista stressaantuneen talousjohtajan tyytymätön vaimokin puhuu sängyssä? Puuttuvista senteistä.

Loton pakkosiirtäminen Yleisradiolta Maikkarille on esimerkki siitä, että sinnikkyys palkitaan. Yleisradio ehti lähettää Lotto-ohjelmaa vain 42 vuotta ennen kuin vääryys havaittiin. Jännityksellä odotan, mihin muihin 1970-luvun suuriin vääryyksin eduskunta puuttuu.

??? Miksi pesuaineyritykset ovat kateellisia Kekkilän johdolle kranaattikohusta? Ne olisivat kerrankin voineet hyödyntää mainoslauseen: Räjäyttää lian pois.

Olen aidosti kateellinen Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kiviselle, jonka palkka nousee vuosittain, vieläpä melko reippaasti. Hän on nimittäin virassa, jota ei pysty sössimään.

??? Televisiosta tuttu Marianna ”Kana” Alanen ratkaisi synnyttäessään pojan erään iänikuisen arvoituksen? Nyt tiedetään, että Kana oli ennen munaa.

Tunnette varmasti sanonnan: Tieto lisää tuskaa. Nyt se on Suomessa ihan konkreettista yli 100 ihmisen kohdalla, kun Tieto-yritys panee sen verran väkeä pihalle.

??? Mitä Marimekon yritysjohto pelkää kopiointiskandaalien jälkeen? Että kuluttajilla on firmasta nyt musta-valkoinen kuva.

Tutkimuksen mukaan noin 100 000 suomalaista kärsii työpaikkakiusaamisesta. Monissa yrityksissä onkin havahduttu tähän ja päätetty tehdä ongelmalle jotain. Nimittäin, mitä enemmän irtisanomisia, sitä vähemmän väkeä työpaikoilla kokemassa kiusaamista. Bravo!

??? Mitä Stephen Elop sanoi vaimolleen, kun kertoi tälle ottavansa eron? Nokia. Disconnecting people.

Osaisikohan joku vastata kysymykseen, miksi urheilussa katsomoväkivaltaa on vain jalkapallo-otteluissa? Lisäksi haluaisin tietää, voiko Vantaalle perustaa aluelennon johtokeskuksen? Ja kyllä mua vaivaa sekin, miksi lentopallossa saa nykyään potkaista palloa (se ei ole virhe) mutta heikko sormilyönti vihelletään?

??? Miten marjanpoimijoiden palkoista ja oikeuksista sovitaan Suomessa? Pannaan asialle rahat-thai-renki-hieroja.

Viikon hauskimpia otsikoita oli lause: Vanhusten toivotaan pysyvän kotonaan. Ajatus oli, että vanhukset pystyisivät mahdollisimman pitkään asumaan kotona eikä olisi laitoshoidon tarvetta. Olen muuten varma, että seuraava sana, joka suomen kielessä korvataan on juuri ”laitoshoito”. Eikös laitosmieskin ole nykyisin huolto-, palvelu- ja logistiikkaprosessien administraattori.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.