Nyt pää kiinni, Vebjörn!

Palstalla on aika ajoin puututtu norjalaisten jumalattomaan hurskasteluun doping-asioissa. Ja puututaan taas. Atlantassa 1996 800 metrin olympiakultaa voittanut Vebjörn Rodahl pistäytyi männä viikolla Suomessa kestävyysurheiluseminaarissa.

Rodahlin tavoitti paikalta muun muassa Veikkaaja-lehti, jolle Rodahl kehtasi lausua sellaista tekopyhyyttä tihkuvaa paskaa, että palstanpitäjältä meinasi okse päästä.

Uskotko, että norjalaishiihtäjät eivät koskaan ole käyttäneet dopingia, kysyttiin Rodahlilta.

- Tunnen urheilijat, valmentajat ja joukkueen heidän ympärillään. En usko, että kukaan Norjassa olisi käyttänyt dopingia. Ei kukaan takavuosina, ei Dählie, ei Ulvang, eikä kukaan nykyisistä. Meillä on Norjassa erityisen korkea moraali dopingin suhteen, Rodahl lausui samalla, kun hänen päänsä päälle ilmestyi puhtaanvalkoisena hohtava pyhimyksen rengas.

Enkelkuorojen näppäillessä taivaallisesti harppujaan, Rodahl pantiin seuraavaksi ahtaalle elokuussa kärynneen kävelijän Erik Thyssen kärystä.

- En tunne häntä. Kävelijät ovat pieni ja hyvin eristäytynyt ryhmä, he harjoittelevat omilla leireillään. Se oli silti shokki. En tunne häntä, mutta hiihtäjät tunnen.

Just. Rodahl pohti haastattelussa myös, että "onko niin, että suomalainen valmennus ei sovikaan puhtaille urheilijoille".

Nyt ihan oikeasti Vebjörn! Pää kiinni!ITALIASSA PUOLESTAAN painitaan pyöräilyn doping-asioiden parissa. Uutistoimisto AP:n mukaan maan anti-doping-syyttäjä Ettore Torri sai satikutia Italian pyöräilyliitolta todettuaan, että "kaikki pyöräilijät käyttävät dopingia".

- Ei ole reilua, että nappaamme yhden pyöräilijän kiinni, kun 99 muutakin on käyttänyt dopingia, 78-vuotias Torri sanoi.

Pyöräilyliiton puheenjohtaja Renato di Rocco äimistyi Torrin puheista ihan tosissaan. Di Rocco ihmetteli, kuinka "kukaan korkeassa asemassa oleva päästää suustaan tuollaista".

Ööh... No olisiko vaikka siksi, että se on totta?LOPUKSI PIENI oikaisu. Eihän Veikkausliigan perunakellariin vajonneen JJK:n edellisestä voitosta sentään liki kolmea kuukautta ole, kyllähän joukkue voitti Hongan 23. elokuuta, vieraskentällä toki. Palstanpitäjä erehtyi männä viikolla väittämään, etteivät kettupaidat olisi voittaneet otteluakaan 12. heinäkuuta jälkeen.

Samaan syssyyn hän sai lukijapalautetta, jonka käsityksiä hän myös haluaa oikoa.

- Sama pikkupoika siellä salaa nauttii, kun kaupungin "väärän lajin" urheiluseuralla on hieman hankalaa tuloksellisesti, kirjoitti lukija.

Yli kolmenkymmenen vuoden korkeassa iässä palstanpitäjä ei koe itseään enää pikkupojaksi. Toisekseen, nyt kun näyttää vankasti siltä, että JJK:n slogan täytyy muuttaa kohtapuoliin muotoon "Yhdessä ykköseen", kokee palstanpitäjä siitä suurta surua.

Sama lukija väitti myös palstanpitäjän veljeilevän baarissa jääkiekkoilijoiden kanssa. Tämäkään ei ihan pidä paikkaansa. Palstanpitäjä toki palaa halusta näyttäytyä erilaisten julkkisten seurassa erilaisissa ravitsemusliikkeissä, mutta kiekkoilijoita näkee kapakassa perin harvoin. Niinpä hän on joutunut useinkin tyytymään erääseen jääkiekkoselostajaan, joka muuten on kerrassaan mainiota seuraa.Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.