Nyt puhuu otsikointi itse

Koska Nyt puhuu se ja se -tyyppinen otsikointi on tehnyt viime aikoina vahvan paluun median eri areenoille, nyt puhuu Nyt puhuu -otsikointi!

Hyvä Nyt puhuu -otsikointi, olitte pitkään suosituin otsikon aloitustyyppi. Mikä on oma tulkintanne, miksi suosionne hiipui muutama vuosi sitten?

– Totta tosiaan. Olin suosioni huipulla paperilehtien kulta-aikaan ja sinnittelin vielä vähän aikaa niin sanotun klikkijournalismin aikakaudella. Sitten tontille tulivat kaikenmaailman Hän teki sitä ja tätä ja Tämä on se ja se -otsikoinnit. Siitä meitsi sitten mielensä pahoitti.

Nyt olette kuitenkin tehnyt vakuuttavan paluun mediaan. Teitä käytetään jopa jutuissa, joista ei muuten löydä pienintäkään sensaatiohakuisuutta.

– Aivan. Olen huomannut, että parhaimmillaan minut otetaan esiin jopa 368 kertaa päivässä. Huvittavinta on ollut huomata, että olen tosiaan suosittu myös jutuissa, joissa ei ole ainesta kohuelementteihin eikä puhuvan ole edes odotettu puhuvan. Muutaman esimerkin mainitakseni ”Nyt puhuu poliisi: Meillä on siniset takit” ja ”Nyt puhuu joulupukki: Joulu tulla jollottaa”.

Oletteko kuitenkin tyytyväinen, että journalistit ovat kaivaneet teidät taas naftaliinista?

– Of koors mai hoors. Tottahan meitsiä lämmittää, että näinkin vanha konkari, ellen sanoisi otsikoinnin grand old man, muistetaan yhä.

Mistä arvioitte uuden tulemisenne johtuvan?

– No joku muisti minut ja sitten muut apinoivat.

Tietojemme mukaan olitte itse jopa vaikuttamassa tähän uuteen suosioon. Lähteemme mukaan teidät nähtiin itse kirjoittavan uuden buumin aloittaneen Nyt puhuu vatsa -otsikon Valittuihin Paloihin.

– Mistäs tämmöistä. Täyttä potaskaa.

Pitääkö väite siis paikkansa?

– En kommentoi.

Puhukaa nyt kerrankin itse.

– No saatoin olla siinä mukana, kun Tällainen on -otsikko kirjoitti sitä. Saatoin siinä pikkuisen ohjailla tilannetta.

Miksi Tällainen on -otsikko halusi päästää teidät otsikkoon? Hänhän on pitänyt valtaa viime ajat.

– Mieti nyt ite. Koko ajan olisit ite otsikoissa. Lomalle se vaan halus.

Miten kauan arvelette suosionne kestävän?

– Niin kauan kun Tällainen on -otsikko tulee takas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.