Nyt syömään hiekkaa ja kalaa

Taas on tehty tutkimuksia. Jos äiti syö raskausaikana paljon kalaa, lapsi kehittyy nopeammin. Hän oppii aikaisemmin solmimaan kengännauhansa ja kiipeämään portaita.

Olin ajaa ojaan, kun kuuntelin uutista autossa.

Seuraavaksi varmaan minun kaunokirjallinen vitsiksi tarkoitettu rukoukseni toteutuu: Ja suo että lapseni puhuvat syntyessään kirjakieltä eivätkä ikinä liho, aamen.

Mihin ihmeeseen me tätä vauhtia tarvitsemme! Juurihan olemme finanssipolitiikan turbulenssissa tukka pystyssä oppineet, että mikä menee ylös, tulee myös alas. Alkaako siis varhain portaita kiipeämään oppinut putoilla niiltä jo viiskymppisenä.

Kohta aloitan tutkimuspaaston ja lopetan ajattelun. Olen joskus sanonut, että on se kamalaa, jos pää menee mutta jalat kestää. Nyt alan perua sanojani. Sitä ennen kuitenkin ihan vain nopeasti nuolaisen uutista, joka kehottaa lapsia syömään hiekkaa, koska liika hygienia voi heikentää lapsen puolustusjärjestelmää ja altistaa sairastumiselle.

Kun sukupolvien välinen hiljaisen tiedon ketju katkeaa ja järjen käytöstä on tullut edustuksellista, tarvitsemme alituiseen ohjeistusta. Vaikka keskenään ristiriitaista. Juuri, kun olemme oppineet räjäyttämään lian, onkin räjäytettävä andy.

Markkinat kiittävät järjenkäytöstä luopuvia . Sähköposti tuottaa joka päivä uusia tarpeita tai vahvistaa entisiä. Joka aamu on armo uus. Viagraa ja kelloa kaupan. Eivätkä myyntimiehet ymmärrä, vaikka englanniksi vastaan, että olen nainen ja minulla on jo kello.

Meistä on tulossa infantiileja. Suuria vauvoja, jotka sanovat gugu-gugu, grrr ja too, kun joku heiluttaa uutta lelua nenän alla ja gäää, jos se otetaan pois. Kauppakeskukset ovat aikuisten hiekkalaatikkoja, joissa on kiva leikkiä sokerihumalassa koko päivä. Kodit pursuavat turhia tavaroita ja turhautuneita ihmisiä, kun onni ei tulekaan ostamalla.

Paitsi jos ehti vahingossa ostaa liian vahvaa Pirkka-olutta.

Juuri nyt on vähän hämmentynyt olo, kun ei ole varma, pitäisikö säästää vai kuluttaa, etteivät markkinat suuttuisi. Ehkä otan korotonta ja maksuaikaa tai varalta pikavipin ja kulutan. Joka kymmenes suomalainen on jo pikavippikierteessä.

Hyvin ei menepääministerilläkään. Selitettävää riittää. Hän jäi yksin puutarhakaupunkiinsa, kun sinkkuja on enemmän kuin niitä, jotka haluavat asua puutalossa. Puoluesihteeri haluaa jäädyttää palkat ja Tanja on menossa Natoon. Viisivuotias, yhteiskunnallisesti valveutunut ja juuri kirjoittamaan oppinut lapsi lähettää yleisönosastolle kirjeen, että Matti Vanhanen pitää vaihtaa. "Olen niin kyllästynyt häneen."

Jos selaisi vain nopeasti sanomalehden, sammuttaisi sähköisen median, sisä- ja ulkovalot, säästäisi sähköä ja mielenterveyttään...

Väärin. Uusi tutkimus kertoo, että pimeässä istuminen lisää masennusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.