Nyt vedetään MMkisat ja Pel(l)é kölin ali

Tokihan se on niin, että koko maailma elää nyt jalkapallon MM-huumaa. Palstanpitäjä on yrittänyt mennä virran mukana, mutta minkäs teet. Kenttätapahtumien suhteen Etelä-Afrikan turnaus on ollut ylivoimaisesti tylsin futiksen arvoturnaus, mitä hän on kuunaan nähnyt.

Tätä kirjoitettaessa (ennen torstain pelejä) Brasilia-Pohjois-Korea on ainoa ottelu, jossa tappion kärsinyt joukkuekin on pystynyt tekemään maalin. Muuten voitot on kirjattu 1-0 tai 2-0, yleensä 1-0. Tasapelit ovat mallia 0-0 tai 1-1.

On totta, että kuukauden mittainen urakka on vasta alkumetreillä, mutta siltikin. Ennen torstaita kisoissa oli pelattu 17 matsia eikä yhdessäkään nähty sellaista sietämättömän dramaattista tilannetta, että tappiolle joutunut joukkue olisi noussut voittoon - tai edes hetkeksi johtoasemaan. Moinen kun tuppaa usein olemaan pallopelien suola.

Yksilötasoltakaan ei paljon ole lapsille kertomista. Uruguayn Diego Forlan venytti isäntämaan verkkoa kahdesti, siinä kaikki.

ONNEKSI KENTÄN ulkopuolella sentään tapahtuu. Vuvuzela-torvista ei nyt tällä palstalla jauheta, sillä niistä on piisannut joutavanpäiväistä lätinää toisaalla ihan tarpeeksi. Mutta titaanien taistelu, Pelé vastaan Maradona on jälleen voimissaan. Brassilegendahan kritisoi alkuviikosta voimakkaasti El Diegon valintaa Argentiinan päävalmentajaksi.

Diego ei ollut moksiskaan, vaan totesi, että Pelé joutaisi takaisin museoon. Kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa ilmeettömästi tuhahdettu kommentti aiheutti palstanpitäjässä välittömän huutonaurureaktion.

Maradonan valmentajan kyvyistä voi toki olla montaa mieltä ja ne lienevät hyvin vajavaiset. Mutta helvettiäkö se Pelélle kuuluu, kuka Argentiinaa valmentaa? Palstanpitäjä on sentään sen verran nuori, ettei muista miestä pelaajauralta. Sen sijaan hän muistaa entisen numero kympin ulkokultaisena futislähettiläänä, joka kiertää maailmaa jenkkihymy naamallaan ja nalkuttaa milloin mistäkin asiasta.

Lisäksi Pel(l)é totesi, ettei koskaan ottaisi vastaan Brasilian päävalmentajan paikkaa, sillä hän ei halua kärsiä kuten Dunga (nykyinen koutsi) kärsii nyt.

Just. If you can't stand the heat, get out of the kitchen, sanoisi tähän Tammisen Juhani.

LOPUKSI VIELÄ oransseihin minihameisiin sonnustautuneita nuoria naisia, yleisön pyynnöstä. Kuten muistamme, oranssiminihameiset neidot poistettiin stadionilta Hollanti-Tanska-ottelussa, kun Fifa epäili heidän pukeutuneen väärän olutpanimon väreihin.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Porukan pääsyliput olivat brittiläisen ITV-yhtiön kommentaattorin Robbie Earlen heille trokaamia.

- Kommentaattorit saivat ostaa lippuja ystävilleen ja perheelleen, ja Robbie osti noin 40 lippua siihen otteluun. Oranssiin pukeutuneet naiset eivät selvästi olleet Robbien perhettä tai ystäviä, nimetön lähde selvitti asiaa Daily Mirrorille MTV3:n mukaan.

Hullun urheilun interracial-työryhmä pitää näkemystä brittiläisen kapeakatseisena. Työryhmä arvioi, että jamaikalaistaustaisen ja 1998 MM-kisoissa "Reggae boysia" edustaneen tummapintaisen Earlen ystäväpiiriin saattaa hyvinkin kuulua kymmeniä nuorehkoja blondeja. Työryhmän mukaan se on itse asiassa jopa hyvin todennäköistä.

Tästä huolimatta ITV antoi Earlelle potkut.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.