Oi Laura, sua kaipaan!

Kesän kähmyssä minut muilutettiin jotenkin viekkaudella ja vääryydellä katsomaan Netflixin Orange is the new blackia. Sitähän tuli sitten kietaistua koko kuuden tuotantokauden paketti aika kiivaaseen tahtiin.

Naisvankilaan sijoittuvassa sarjassa on melkoinen kavalkadi erinomaisia näyttelijöitä ja loistavia henkilöhahmoja. Yksi on kuitenkin ylitse muiden, Laura Preponin tulkitsema Alex Vause.

Huumerikoksista istuva Vause on kovan ja kylmän näköinen mimmi, mutta välillä, ohikiitävien hetkien aikana, kasvot sulavat lempeään hymyyn ja silmissä tuikkii lämpö. Useimmiten edellä mainittu liittyy rakastettuunsa Piper Chapmaniin (Taylor Schilling).

Schilling on sanonut, että parisuhteessa sukupuolella ei ole hänelle merkitystä. Prepon on ymmärtääkseni hetero tahollaan, mutta silti Alexin ja Piperin välillä on niin paljon sähköä, että sillä pyörittäisi keskikokoista kaupunkia tai puistattaisi Päivi Räsäsen päätä ainakin vuoden. Sitä kutsutaan näyttelemiseksi.

Joitakin kuulemma häiritsee se, että Prepon on ollut aikanaan mukana komediasarja 70’s Show’ssa. Itseäni se ei kaiherra, kun en ole jaksoakaan kyseistä ohjelmaa katsonut. Ja kun Prepon lyö kasvoilleen pahisilmeensä, hän voisi milloin tahansa toimia Bond-roistona. Siis ihan pääpahiksena, ei vain assistenttina.

Orange is the new blackin seitsemäs tuotantokausi ilmestyy ensi vuonna. Siihen saakka on todettava Hectorin sanoin: Oi Laura sua kaipaan, niin kauheesti kaipaan!

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .