Oikean Konttorin paluu

Suomessa on kohistu viime viikot brittisarja Konttorin (The Office) suomalaisversiosta. Sosiaalisessa mediassa projekti on ehditty lytätä moneen kertaan, pääosaan valittu Sami Hedberg tyrmäsi puolestaan some-kriitikin perinteisellä ”ei pidä arvostella ennen kuin on nähnyt” -argumentilla.

Vaikka kuulun alkuperäisen Konttorin faneihin, olen seurannut keskustelua välinpitämättömästi. Sarja on tehty jo kerran niin mestarillisesti, että se riittää. Osaan juonen, kohtaukset sekä suuren osan vuorosanoista ulkoa. Koska suomalainen versio on parhaimmillaankin vain hyvä kopio, tuntuu sen seuraaminen tarkoituksettomalta. Sama formaatti ei voi mitenkään tavoittaa samaa tuoreutta kuin ilmestyessään ensimmäistä kertaa 15 vuotta sitten.

Sitä paitsi meillä Konttorin faneilla on ollut viime aikoina tärkeämpääkin mietittävää. Sarjan luoja Ricky Gervais palautti nilkkipomo David Brentin henkiin eilen, kun Brentin elämästä kertova Life on the Road -elokuva sai ensi-iltansa maailmalla.

Odotukset ovat maltilliset. Gervais on tehnyt nerokkaiden Konttorin ja Extrasin jälkeen paljon mitäänsanomatonta huttua, eikä toinen sarjan luojista Stephen Merchant kuulunut elokuvan tuotantotiimiin.

Faniuteen kuuluu kuitenkin lapsellinen toiveikkuus. Gervais taisi hukata suurimman kunnianhimonsa ja särmänsä jo vuosia sitten, mutta hänellä on silti kyky tehdä poikkeuksellisen laadukasta komiikkaa. Eihän Suomessa muuten hössötettäisi ikivanhan brittisarjan uudesta versiosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Kehu kääntyy itseään vastaan

Kolumni: Hevosurheilu on sitkeiden ihmisten laji

Kolumni: ”Totuus astuu vallan alle, vääntyy ja katkeaa”

Kolumni: Sademetsäpalot uhkaavat koko maapalloa

Kolumni: Wowittajan paluu

WoWittajan odotettu paluu

Kolumni: Kuka tekisi fiktio-Docventuresin?

Kolumni: Typerät ideat ovat uusiutuva luonnonvara

Kolumni: Aasialaiset uskovat yksilön vastuuseen

Kolumni: Trump mokasi mahdollisuutensa napapiirillä turvauduttuaan tyypilliseen pikkumaisuuteensa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.