Olemmeko nyt vaalien jälkeen kiinni perusasioissa?

Kauanko annamme perussuomalaisille aikaa kuherruskuukauteen? Monien mielestä ei lainkaan, koska se meni jo. Ainakin vaalien alla reteet persupuheet ovat vaalituloksen selvittyä muuttuneet jo ympäripyöreäksi lätinäksi ja poliittiseksi liturgiaksi, vanhojen puolueiden tapaan. Ja ne olivat vasta puheita. Kunhan soinilaiset pääsevät mukaan hallitukseen, joka hyväksyy EU:n tukipaketin, voidaan viimeistään sanoa, että mikään ei sittenkään muuttunut. Eivät edes selitykset.

??? Ketä poliitikkoa Timo Soini pitää pahimpana uhkanaan? Osmo Soininvaaraa.

YKSI ETU perussuomalaisille suomalaiseen politiikan kenttään jää. Heidän puolueensa nimi on kosketteleva ja maistuva. Siinä, missä kokoomus, keskusta ja sosialidemokraatit ovat epämääräisiä järjestönimiä, perussuomalaiset kertoo äänestäjille kaiken. Nyt ei enää tarvitsisi tietää muuta kuin, että mitä se perussuomalaisuus oikein on? Valitsivathan persutkin ryhmänsä puheenjohtajaksi Ruohonen-Lernerin...

??? Mikä on käypäsin poliittinen sanonta Arkadianmäellä nykyisin? Mitä isot edellä, sitä persut perässä.

JOSKUS pitää ihmetellä, kuinka tyhmiä poliitikot oikeasti ovat. Vihreät on vaalien jälkeen ihmetellyt kannatuksensa hupenemista, vaikka puolue olikin säteilevän puheenjohtajansa avustuksella rakentamassa Suomeen lisää ydinvoimaa. Keskustassa puolestaan on ihmetelty, miten puhtaasti asiaan paneutunut vaalikampanja jäi ilman kansalaisten tukea, vaikka muille EU-kansalaisille tukea oltiinkin jakamassa. Eikä niitä neroja näytä olevan kokoomuksessakaan, koska kyllähän sen lapsikin tietää, että peruuttamalla voi edetä. Silloin vain persus edellä - vaikka hallitukseen.

??? Mikä vaara liittyy Helsingin liikenneruuhkien ratkaisijaksi suunniteltuun köysirataan? Että päättäjät hirttäytyvät siihen.

YHDESTÄ asiasta olen poliitikoille kateellinen. Kun puolue menettää kannatustaan vaaleissa ja kansanedustajapaikkoja Arkadianmäellä, puoluesihteeri saa päättää kansalaisten ja toimittajien puolesta, voittiko puolue vai ei. Näillä eväillä sekä kokoomus että demarit olivat vaalien "voittajia" ja juhlivat sitä sen mukaisesti. Tosin nähtiinhän tätä jo Neuvostoliiton aikaan Suomen jääkiekkomaajoukkueessakin: kymmentä maalia pienemmät tappiolukemat laskettiin voitoksi.

??? Miten sairaanhoito-oppilaitoksissa erotellaan käytännön testeissä jyvät akanoista? Pistokokein.

JA SITTEN hieman suomalaista maantietoa ja oivallusta kehiin. Suuren Portugalin tukipaketti on hauska poliittinen parodia. Se on nimittäin maailman oudoin tuki, koska sekin vaatii tukea. Vieläpä suomalaisen Soinin tukea...

??? Miten nainen suhtautuu epäonnistuneeseen botox-ruiskeeseen? Huuli pyöreenä.

LOPUKSI pientä aivovoimistelua. Hyvä ystäväni lähetti minulle sähköpostin, jossa perussuomalaiset-sanasta oli tehty anagrammi eli kirjaimien järjestystä muuttamalla saatu hauska uudissana. Nyt on sinun vuorosi jatkaa tätä kisaa. Laita alla olevaan sähköpostiin anagrammiehdotuksesi. Parhaimmat julkaistaan! Tässä malliksi yksi: urpo lumisateessa.

??? Mitä voidaan sanoa uponneesta laivasta Ahvenanmaalla löytyneistä samppanjapulloista? Niistä tehdyt tarjoukset eivät varmuudella päädy hylkyyn.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen Tänään-osaston tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.