Onko Ruotsi kakka?

Alkuviikosta kansa sai viihdettä, kun MTV3:n uutislähetyksen otsikkoon eksyivät hassut sanat ”Ruotsi on kakka”.

Ottamatta kantaa, pitikö uutinen paikkansa, nostan hattua sille, joka omin pikkukätösin naputteli testimielessä koneelle juuri ne sanat.

Testasivat siis miten paljon merkkejä tilaan mahtuu ja inhimillisen erehdyksen tai järjestelmävirheen takia aparaatti ajoi testilauseen suoraan uutislähetykseen.

Samantyyppiset mokat ovat tietysti tuttuja lehtien palstoilta. Testaillaan vaikkapa kuvatekstin tai otsikon mittaa ja katsos lopputuloksena valmiissa tavarassa komeilee vitsimielessä äkistetty lause.

Joskus jälki on ollut karua, kun hassuttelija on tuottanut jotain niin törkeää, että sen rinnalla ”Ruotsi on kakka” on kiltti ja rakastava kehu.

Vuosikymmenten mittaan on alallakin viisastuttu sen verran, että yleisin testilausetyyppi on Tähän tulee otsikko -tyyppinen neutraali ratkaisu. Itse suosin testiajoissa täysin rändömiä näppäimistön päälle rojahdusta tyyliin asdfjasfafk akjfgpaorgo akmgfamgfadsaf.

Tuossa pitää olla jo aika huono tuuri, että Ruotsi on kakka.

Samalla kun Ruotsi on kakka -juttu levisi somessa, olin tyytyväinen naputtelijan puolesta. Hän oli keksinyt juuri sen lauseen, jossa miksautui kivasti törppö törkeily ja huvittava harmittomuus.

Samalla iloitsin siitä, että vanha kunnon älyvapaa testiperinne on yhä voimissaan, vaikka ennen vanhaan kakan tilalla olisi ollut se rumempi sana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.