Onnea, satavuotias Viesti!

Hyvin usein paikkakunnat muistetaan urheiluseuroistaan. Niin myös Viitasaari monissa piireissä tunnistetaan ensi sunnuntaina satavuotisuuttaan juhlistavasta Viitasaaren Viestistä.

Viestin kelta-mustat värit ovat pitäneet Viitasaarta esillä urheiluhullun kansamme keskuudessa. Viestin urheilijat ovat tuoneet kultaa ja kunniaa valtakunnan ja maailman kentiltä paikkakunnallemme.

Kärkiniminä muistamme olympiakävijämme painija Jussi Vesterisen (Mexico City 1968), Jari Laukkasen (Calgary 1988) ja Matti Närhin (Ateena 2004).

 

Menestyksen ja toimeliaisuuden suhteen 1980- ja 1990-luvut olivat Viestin huippuaikoja. Silloin urheilijarintama niin hiihdossa kuin yleisurheilussa oli laaja, ja menestystä tuli SM-kisoja myöten. Oli tiukat väännöt maakuntaviestissä SaPua vastaan, oli Ruupon hiihdot, oli korkeuskarnevaalit ja paljon muuta.

Vuosien kuluessa toiminta on hiljentynyt ja kuntourheilu on tullut vahvemmin mukaan kilpaurheilun rinnalle. Toiminta pyörii nykyisin kuuden, hyvinkin itsenäisen jaoston kautta.

 

Viitasaaren Viesti liikuttaa vieläkin suurta joukkoa viitasaarelaisia, vaikka lehtien otsikoissa urheilijoita näkyy aikaisempaa vähemmän. Se ei himmennä seuran merkitystä, vaan Viitasaaren Viestillä on yhä tärkeä tehtävä muiden seurojen kanssa saada mahdollisimman monet aikuiset, mutta etenkin nuoret mukaan liikunnallisen elämäntavan pariin.

Urheilukoulut, Eeron Cup, hiihtokoulut, harjoitukset, kilpailut, pelit ja ottelut ovat Viestin tavaramerkkejä. Toivottavasti seuran tärkein voimavara eli vetäjät jaksavat olla innostuneita ja puurtaa arvokkaan vapaaehtoistyön parissa viikosta toiseen.

Viitasaaren Seutu onnittelee satavuotiasta ja toivottaa seuralle ja seuran väelle liikettä niveliin vähintään seuraavankin sadan vuoden ajaksi.

Viestin kelta-mustat värit ovat pitäneet Viitasaarta esillä urheiluhullun kansamme keskuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.