Onneksi ei ole vanhuksille enää ulkohuusseja

Oliko jollekin yllätys, mitä tutkimus paljasti suomalaisesta vanhustenhuollosta. Mitään autonhuoltoon verrattavaa se ei ole, sillä huoltamolla autosta pidetään huolta. Päin vastoin kuin vanhusten palvelutaloissa ja -kodeissa. Tietenkin poikkeuksia on. Olisiko tässä nyt aihe, johon työnsä lyhyen kesäloman jälkeen taas aloittanut eduskunta voisi oikeasti puuttua. On nimittäin niin, että jos eduskunta ilmoittaa olevansa voimaton tällaisten ongelmien edessä, herää kysymys, mihin eduskuntaa ylipäätään tarjotaan.

??? Miten voidaan ratkaista, että laitoshoidossa olevat vanhukset saavat ulkoilla tarpeeksi? Toiminta pitää ulkoistaa.

SANOMALEHDILLE kuvia tuottava Lehtikuva lähetti viikolla lehdille sähköpostin otsikolla: Miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajat sekaisin. Vau, mikä uutinen! Kunnes selvisi, että kyseessä oli vain kuva, jossa pelaajien nimet olivat menneet sekaisin. Silti: enne?

??? Huuhkajat on hyvä lempinimi miesten jalkapallomaajoukkueelle? Sen verran yössä sen peli on.

PALJASTETTAKOON median kulisseista vielä sen verran, että Keskisuomalainenkin on pitkään yrittänyt Lauri Tähkän haastattelua. Ei käy, on ollut managerin vastaus vuoden verran. Kunnes nyt, yhtyeen levynjulkistamisen alla, haastatteluaikaa suorastaan tyrkytetään.

??? Tietokilpailukysymys: mitä ovat Destia, Labtium, Raskone ja Finavia? Suomalaisia valtionyhtiöitä.

TUPAKOITSIJAT hakevat aika ajoin korvauksia tupakkafirmoilta. Perusteena on, että tupakointi vaarantaa terveyden. Tämän vuoksi tupakka-askeihin ovat tulleet varoitustekstit. Voi kuitenkin kysyä, miksi sama ei pätisi viinaan? Eihän viinapullojen kyljissä ole vieläkään vaaroista varottavia tarroja.

??? Milloin tulli tietää epäillä laitonta Viagran maahantuontia? Kun koko jono seisoo.

SEURAAVA ON selkeästi ajan ilmiö. Piispainkokous nimittäin kannattaa esitystä, jonka mukaan pappi voitaisiin erottaa nykyistä helpommin virastaan. Ennen vanhaan, hyvän tavan kirkkoherrojen aikaan, tarvetta moiselle ei ollut. Mutta nyt ovat pappiselämässä nämä sukupuolenvaihtajat, viinan kanssa läträäjät, syrjähyppääjät ja naispappeuden toisinajattelijat. Ehkä papisto sittenkin on vain seurakuntansa kuva?

??? Onko uutinen, että Nasan tutkijaryhmä on saanut hiiret leijumaan ilmassa voimakkaan magneetin päällä? Ei ole, leijuuhan Johanna Tukiainenkin.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.