Optio, optio, näytä karvas

Erään valtionyhtiön palkkiojärjestelyistä syntyi kova kohu, monestakin syystä. Yksi syy kohuun on, että ajassa on tarvetta tällaisten älyttömien palkkioiden moralisoinnille. Koska ajassa ei voi paheksua yksityisten yritysten vastaavia järjestelyjä, hyväksi syntipukiksi kelpaa valtionyhtiö. Etenkin, kun lähtevänä johtajana on mies, josta media ei ole koskaan pitänyt.

??? Tiedättekö, mikä on kaiken koohottamisen jälkeen Fortumin ex-johtajan Mikael Liliuksen suosikkisitaatti Tuntematon sotilas -elokuvassa? Tulis Kuula ja tappas...

TURUSSA on tehty havainto, joka vaatii kaupungin puuttumista tilanteeseen. Tuoreen tutkimuksen mukaan kaupungin kuuluisimmassa osassa Varissuolla jo joka kolmas asukas puhuu muuta kuin suomea. Tutkimuksen mukaan he puhuvat kieltä, jota muiden on vaikea ymmärtää. Aivan. Sellaista se Turun murre on.

??? Näinä allergisina aikoina eräs tuttu sanonta on rukattu uuteen uskoon? Kevät tulee köhisten.

MATTI VANHANEN ei koskaan voita Lotossa, koska hänen suosikkinumeronsa on 69. Hänen suosikkijoukkueensa on Lahden Kuuysi, suosikkibändinsä 69 Eyes ja suosikkielokuvansa Jörn Donnerin Sixtynine. Työmatkaa päivittäin Nurmijärveltä Eduskuntaan ja takaisin kertyy hänelle 69 kilometriä. Eduskuntaan, jossa Vanhanen yrittää hilata eläkeiäksi 69 vuotta. Ei mikään ihme, että mies on kovilla, sillä kyllähän me kaikki tiedämme, mikä on virren 69 nimi: Voi, tuskassaan.

??? Mitä mieltä Matti Vanhanen on eräästä Kosovon albaanista? Lulic, jotta on lysti olla...

KORKEIN hallinto-oikeus (KHO) on löytänyt puutteita viime kuntavaaleissa kokeillusta sähköisestä äänestysjärjestelmästä. KHO:n mukaan ehdokkaissa ei ollut tarpeeksi virtaa sähköistämään vaaleja, jolloin monelta äänestäjältä paloi proppu ja sammui into.

??? Miksi Mika Kallio on oikea mies mainostamaan moto-työkoneita? Hän ajaa motoGP:ssä.

OLEN AINA ihmetellyt kohua elintarvikkeissa olevista lisäaineista. Nyt, kun ruoasta löytyy lasinsirpaleita ja muovia, puheessa on vahvempi elämän maku. Tosin elintarvikealalla ei juuri nyt uskota sanontaan, että sirpaleet tuovat onnea.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.