Osta nyt - maksa seuraavassa elämässä!

Lama-aikana myös luksustuotteita myydään normaalia halvemmalla. Esimerkiksi laatuunsa nähden kymmenen kertaa liikaa maksavat merkkikengät voi saada alennusmyynnistä vain viisinkertaisella hinnalla. Itse markkinoisin kenkiä siten, että kaikki jalkineparin ostajat saavat alen aikana kaupan päälle vapaavalintaisen kolmannen kengän.

Tekstiviestit viralliseksi kommunikointitavakseen omineen keskustan vaalirahasopasta puuttuu enää se, että puolueen jäsenkirjalla saisi alennusta lehmänkaupoista. Yhtään avoimemmaksi asian käsittelyä ei tosin enää saa. Kaikki puolueen sisällä lähetetyt vaitioloon kannustavat viestitkin kun on poikkeuksetta julkaistu lehdissä.

Puolueiden varainhankinta voi joskus saada outoja muotoja. Turussa paikallinen demari sieppasi rikkaan suvun tyttären ja sai tempauksella itselleen kahdeksan miljoonaa. Huolella suunniteltu hanke tyssäsi siihen, että mies meni jostakin syystä kuvauttamaan itsensä rahapinon kanssa parkkihallin tarkkailukameran alla.

Paljon yleisempää on otattaa itsestään valokuva juuri pyydystetyn suuren kalan kanssa. Vahinko, ettei nykyinen lainsäädäntömme mahdollista kyseisten otosten käyttämistä esimerkiksi passeissa. Kalan kuva on sentään kelvannut aikanaan merkiksi kristinuskosta, joten luulisi sillä pääsevän taivaan lisäksi myös maasta toiseen.

HELSINGISSÄ muslimibussikuskien ja vapaa-ajattelijoiden kina linja-autojen mainostarroista päättyi jonkinlaiseen välirauhaan. Jumalan olemassaolon kyseenalaistavat mainokset eivät olleet kuljettajien mieleen, ja jonkin aikaa bussit olivat jäädä kokonaan ilman kuskeja. Pelkällä pyhän hengen voimallahan linja-autot eivät reittejään pörrää.

Mikäli vapaa-ajattelijat haluaisivat aiheuttaa suuremman äläkän, he voisivat yön pimeinä tunteina hiipiä Mekkaan, pölliä pyhän Kaaban kiven ja lähettää sen Nasan kyydissä maata kiertävälle radalle. Meteoriitiksi epäillyn kiven katoaminen aiheuttaisi ainakin sen, että muslimien pyhiinvaellusmatkat vaikeutuisivat olennaisesti.

IRANISSA sikäläisen kriittisen älymystön ja uskonnollisen valtaeliitin kärhämä vaalituloksesta johti siihen, että Teheranin bussit ovat jo viikon verran olleet lähinnä barrikadien rakennustavaraa. Riita alkoi, kun joistakin vaalipiireistä löytyi enemmän annettuja ääniä kuin äänestäjiä. Myös taannoin järjestetyissä Intian parlamenttivaaleissa löytyi pariin kertaan äänestäneitä ihmisiä. Viranomaiset selittivät epäselvyyksiä sillä, että osa hinduista oli syntynyt vaalien aikana uudelleen.

Intiassa toimiva Rolls Royce -autojen edustaja valitteli Hindu Business Line -lehdessä, että viime vuosi oli myynnin osalta pettymys. Yhtiön luksusautoja kun meni kaupaksi koko maassa vain 14 kappaletta. Tämäkin on tosin hyvä saavutus siihen nähden, että keskimäärin intialaiselta menisi auton hinnan tienaamiseen 380 vuotta.

Myös alennusmyynnit ovat Intiassa erilaisia kuin Suomessa. Jälleensyntymään uskoville hinduille kun ei välttämättä riitä se, että jollakin tuotteella on elinikäinen takuu.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.