Ovatko Himanen ja Humu-Pekka ehkä sama mies?

Aalto-yliopiston taloustieteen professorin Pertti Haaparannan mukaan Suomen kilpailukyky on kunnossa, vaikka yrityselämä, EK ja hallitus muuta väittävätkin. Vientituotteiden kysynnän heikentyminen maailmalla johtuu Haaparannan mielestä enemmänkin suomalaisten yritysjohdon virheistä ja surkeasta myyntiosaamisesta kuin työntekijöiden palkoista. Tästä on tullut kirjoitettua itsekin. Saa nähdä, kauaksiko tämä keskustelunavaus kantaa? Luultavaa on, että yrityselämä täyttähäkäämiesten johdolla palaa mantraansa viimeistään ensi viikolla.

??? Mitä tapahtuu Poutulle nyt, kun firma on myyty Viroon? Se pannaan lihoiksi.

Suomessa tuntuu olevan maan tapa, että säästöohjelmissa palavereista kyllä poistetaan pullat, mutta muutoin saa rahaa hubuloida mielin määrin. Hallituksen tulevaisuuteen kurkottelu ei mennyt ihan Himaseen eikä myös huippu-urheilun Humu-projekti tuottanut muuta kuin havuja, p-le. Voi tätä konsulenttien luvattua aikaa, jolloin tekojen sijasta arvostetaan mietintöjä, raportteja, kehitysprojekteja ja muuta pullshittiä, johon kootaan jo olemassa olevat latteudet. Ja sitten meillä ihmetellään, että jäämme kehityksen kelkasta.

??? Mikä on suomalaisen huippu-urheilun suosikkiralli? Soita Humu-Pekka...

Urheiluväki on muutoinkin metkaa porukkaa. Nyt, kun kohistaan jääkiekossa vammautumisista ja kaukaloihin halutaan niin sanotut joustolaidat, seurat tietenkin olettavat kotikaupunkiensa maksavan kustannukset. Siis nämä kiekkoilun osakeyhtiöseurat olettavat muiden maksavan viulut, tulot kyllä pidetään mielellään itsellään. Sinällään sillä ei katsojille ole suurtakaan merkitystä sikaillaanko tavallisessa vai joustokaukalossa.

??? Miksi se ei ole iso uutinen, että jääkiekon SM-liiga aikoo myydä nimensä? Maansahan se on jo myynyt.

Kylläpä hätkäytti uutinen, että Matti Nykäsen, 49, ja hänen uuden rakkautensa välinen ikäero on 26 vuotta. Laskin heti, että nyt täytyy kyseessä olla todellinen puuma, nainen, jolla on ikää 75 vuotta!

??? Mikä on kaikkein rasistisin päihde? Maahanmuuntohuume.

Viikolla kuultiin, että Hämeenlinnassa ilves repi Rampe-koiraa niin pahasti, että koira tarvitsi sata tikkiä. Aiemmin talvella Ilves repi Tampereella Raipe-ikonin tavoitteena sata tikkiä. Vaan eipä niin käynyt: 51 pojoa eli puolet siitä.

??? Mitä korttipeliä pelataan AKT:n pikkujoulujen jatkoilla? Rätypokkaa.

Uutinen tiesi kertoa, että Raahessa nainen pahoinpiteli miestä posliinimukilla ja asiasta tuli poliisijuttu. Tämä oli kyllä ensimmäinen kerta, kun mies valitti sitä, että sai posliinista.

??? Miksi peliautomaatit toimivat kolikoilla? Setelit ovat kortilla.

Lahdessa nähdään viikonloppuna paljon liivijengiläisiä. Tämä ei ole sinällään ihme, onhan kaupungissa iso MC-tapahtuma. Salpausselän MC-hiihdot, joissa yhdelläkään suomalaisella ei ole pistejohtoa osoittavaa johtajan liiviä.

??? Miten hevosenlihaa on myyty kohun jälkeen? Ihan sikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.