Päivä, joka muutti Suomen

Suomalaiset saivat mediaoppia keskiviikkona oikein äiteen kädestä. Lillukanvarsista, kuten presidenttiparin koirasta tai BB-talon asukkaista, lukemaan tottuneet ihmiset saivat niskaansa kolme rankkaa uutista, joilla on todellisia vaikutuksia itse kunkin elämään. Kuntien ja varuskuntien lakkautukset sekä Nokian suomalainen alasajo Salossa ovat niitä OIKEITA uutisia, joiden taustoittamisessa ja avaamisessa journalismi punnitaan. Näitä uutisia ei pääse pakoon edes Salattuihin eläimiin.

??? Tarja Halonen hakee presidenttiytensä jälkeen YK:n hommiin ja työjärjestö ILO:n leipiin? Näin siksi, että hän aina halunnut oikeasti olla Ilona.

Varuskuntien lakkauttamisesta voidaan olla monta mieltä. Yksi näkökulma on, että päätös tehtiin kustannus- ja väestörakenteen pohjalta, ei niinkään sotilaallisista syistä, joiden luulisi olevan Puolustusvoimien toiminnan perusta. Toki asianosaiset sanovat, että juuri tällä tavalla Suomen puolustusvalmius pidetään kunnossa. Oikeutettua on kuitenkin kysyä, mitä muuta höttöä Puolustusvoimissa on ja voisiko armeijan asemaa yhteiskunnassa (tehtävää?) avata nyt laajempaankin tarkasteluun?

??? Mitä tikkejäkin päähänsä kokoomuksen juhliessa saanut pääministeri Jyrki Katainen sanoi siitä, kun puolueella on pitkästä aikaa nyt presidenttiys? Nyt on pää auki…

Yhtä asiaa kokoomuksessa ei näköjään osata, vaikka menestystä politiikassa tuleekin. Tuo asia on puutarhan hoito. Ensin Ilkka Kanerva ajoi mopoautollaan ”Tuksu” Tukiaisen pöheikköön ja nyt Jyrki Katainen paljasti hortonomiavajeensa, vaikka yössä hortoilikin. Kuka nimittäin talvella pitää etupihallaan kukkaruukkuja, joihin sitten lyödä päänsä? Vastaus on, että vain sellainen ihminen, jolla on vihreä peukalo keskellä kämmentä.

??? Mitä tikkejäkin päähänsä kokoomuksen juhliessa saanut puoluejohtaja Jyrki Katainen sanoi omasta tilanteestaan pääministerinä? Olen hyvässä tikissä.

Nähtäväksi jää, millaisia laastareita hallitus tarjoaa kunnille, jotka uudistuksissa menettävät työpaikkoja, identiteettinsä ja ehkä jopa elämänuskonsa. Onneksi pääministeri Jyrki Kataisella on tuoreita kokemuksia laastareista. Aiemmin oli muuten niin, että kun presidentti juhli ja MOKAsi, laastari laitettiin pressan otsaan. Nyt, kun presidentti on lähinnä edustuksellinen ja valta hallituksella, laastari päätyy pääministerin otsaan.

??? Millaiseksi tikkejäkin päähänsä kokoomuksen juhliessa saanutta kansanedustaja Jyrki Kataista kuvattiin alkuviikosta? Ryyppyotsaiseksi.

Nokia muisti presidentiksi valittua Sauli Niinistöä, Salon suurta poikaa, lähes tuhannen työntekijän irtisanomisilla Salon tehtailta. Ilmeisesti Nokialla uskotaan, että vientiponnistuksissa yksi sauli vastaa tuhatta salolaista. Eikä siihen edes lasketa entistä vientiministeriä Pertti Salolaista.

??? Millä mainoslauseella Nokia kertoi Salon laajoista irtisanomisista maailmalle? Nokia, disconnecting people.

Kuopiossa on mennyt meno villiksi. Poliisi joutuu tekemään ratsioita kouluun etsiessään nuorilta huumeita. Ainoa taho kaupungissa, joka on reagoinut nuorten pahoinvointiin on seurakunta: ensi kesän rippileirien sijasta järjestetään trippileirejä.

??? Miksi Keskisuomalaisen lemmikkihuuhkaja Hulda sopisi Suomen jalkapallomaajoukkueen maskotiksi? Eivät Huuhkajatkaan pääse lentoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.