Paaville uusi ennätys

Lauantaina sosiaalisen median kuvapalvelu Instagramiin liittynyt paavi Franciscus rikkoi heti ennätyksiä.

Miljoonan seuraajan raja rikkoutui alle 12 tunnissa. Vanha ennätys, 24 tuntia, oli ex-jalkapallotähden David Beckhamin nimissä.

Tämä perusteella voidaan päätellä, että Kristuksen käskynhaltija ja vuonna 1870 vahvistetun dogmin mukaan erehtymätön Paavi kiinnostaa somessa enemmän kuin menneen talven jalkapallotähdet.

Kirjoitin tällä samalla palstalla Paavin Twitter-taipaleen alkamisesta 6.12.2012. Ihmettelin tuolloin, mitä Paavi aikoo twiitata. Ihmetys oli turha. Varsin menestyksekkäästi Paavi on uskonasioista kirjoitellut. Hänellä on Twitterissä yhdeksällä kielellä 25 miljoonaa seuraajaa.

On sanottava, että Paavi ei itse päivitä kumpaakaan some-tiliä, vaan hänen avustajansa hoitavat asian. Paavin ensimmäisellä Instagram-kuvalla on tähän mennessä noin 300 000 tykkääjää ja yli 30 000 kommenttia. Kuvassa on rukoileva Paavi.

Paavi ei ole liittynyt suosituimpaan somekanavaan Facebookiin. Ilmeisesti pelkona on roskapostin määrä tai ehkä naamakirja ei vain sovi paavilliselle arvokkuudelle.

Vanhoilliselta kirkolta on ollut melkoinen (ja hidas) ponnistus hypätä someaikaan.

Ja onhan se kieltämättä ajatuksena erikoinen, että erehtymätön Kristuksen käskynhaltija twiittailee ja postaa kuvia Instagramiin. Mutta kuten Aleksis Kivi kirjoitti Nummisuutarissa:

Niin muuttuu maailma, Eskoni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.