Pakina, jossa on sanoja

Uutiskielessä on paljon sanontoja, jotka sinänsä ovat tosiasioita, mutta jotka eivät varsinaisesti kerro mitään.

Pörssikurssien heilahtelua kuvataan usein sanomalla pörssi haki suuntaa. Ilmaisu on totta, mutta mitä muuta pörssikurssit tekevät silloin, kun kauppaa käydään?

Kun kerrotaan jalkapallo-ottelusta, voidaan lähes aina sanoa, että peli aaltoili puolelta toiselle. Tämä on selvää, jos toinen joukkue ei ole niin ylivoimainen, että pitää koko ajan palloa.

Osataan sitä politiikassakin. Nyt eurovaaliehdokas Henna Virkkunen (kok.) on tehnyt yhdestä päivänselvästä asiasta mainoslauseen: ”Toiset tykkää, toiset ei.” Vasemmistoliitto puolestaan lanseerasi muutama vuosi sitten iskulauseen ”rikkautta, jolla on arvoa”.

Mitäpä minä enempää vitsailemaan Humisevalla harjulla pakinassa, josta toiset tykkää ja toiset ei; pakinassa, joka hakee aina suuntaansa; tai pakinassa, joka aaltoilee puolelta toiselle; tai pakinassa, jossa harvemmin on rikkautta, jolla on arvoa.

 

Sisä-Suomen poliisilaitos aloitti toimintansa vuoden alussa, kun poliisin hallintorakennetta uudistettiin ja Keski-Suomen ja Pirkanmaan poliisilaitokset yhdistyivät. Poliisilaitoksen nettisivuilta huomaa, että uudistusta ei ole vielä kaikilta osin viety läpi.

Heti pääsivulla löytyy linkki ”ennalta estävä toiminta Pirkanmaalla”, mutta ei vastaavaa Keski-Suomesta.

Voisi päätellä, että metsomaakunnassa tällaista toimintaa (tarkoitetaan kai ennalta ehkäisevää toimintaa) ei siis tarvita lainkaan.

Toisaalta Tampereella onkin innostuttu osoittamaan mieltä enemmän kuin Jyväskylässä, kuten vappuna ja viime itsenäisyyspäivänä huomattiin.

 

Jyväskylä palkitsi jokin aika sitten menestyneitä urheilijoita. Joissakin perheissä on pohdittu, kannustaako kaupunki junioriurheilijoita aloittamaan tupakanpolton, sillä nuoria urheilijoita palkittiin lasiesineellä, joka muistuttaa tuhkakuppia.

 

Sähköpostiin tuli taas kerran epämääräinen luottotarjous joltakin huonosti suomea osaavalta huijarilta. Tarjous oli kuitenkin tavallista hilpeämpi.

– Olemme pankit kertonut et ole pätevä? Onko sinulla meillä kamala luotto?, mainosviestissä kysyttiin.

Kuinka moni pankki uskaltaa kysyä, onko sinulla kamala luotto?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.