Paljon paskaa ja myös muita kirosanoja

Hei hulinaa. Urheilussa tapahtuu niin, ettei rallin kuhinaa ehdi edes miettiä. Paitsi vähän, mikä on hyvä, sillä palstanpitäjä on edelleen vihainen kuin ampiainen. Viime vuoden Ralliradio oli hänen keskimittaisen uransa miellyttävimpiä työkomennuksia ja sen piti toistua tänä vuonna. Mutta ei siitä sen enempää. Palstanpitäjälle ns. "oheisen" tehnyt taho tuntekoon piston sydämessään.

Sitten asiaan. Kuolinkouristuksissaan koriseva pesäpallo on tarjoillut viime vuosina useita mehukkaita röhönauruja. Mutta nyt superpesiksen kurinpitäjälle Jyrki Hämäläiselle pitäisi ojentaa jonkinlainen pokaali ikää pidentävästä toiminnasta. Kuten tiedämme, Kirittärien pelinjohtaja Katja Saari luonnehti hiljan joukkueensa peliesitystä tv-haastattelussa sanalla "paska". Siitä hyvästä Hämäläinen mätkäisi Saarelle 300 euron sakot.

Tämä päätös kirvoitti palstanpitäjästä sellaisen rymäkän, että kaikki aiemmat naurut ovat sen rinnalla pientä hihitystä. Vaan kun räkätys hiipuu, sitä vajoaa mietteliääksi. Naurettavan lisäksi tuomio on pelottava ja järkyttävä sekä käsittämätön. Oikea "Jyräys" Hämäläinen - R.I.P - pyörii haudassaan, sikäli kun on kuullut asiasta. Täyskaima vetää nimen lokaan oikein huolella.

Saari on luvannut maksaa sakkonsa kuin mies, mutta siitä huolimatta Hullun urheilun Oikeutta myös kiroileville naisille

-kansanliike on päättänyt käynnistää Free Katja Saari -kampanjan. Kampanjan tarkoituksena on luonnollisesti kerätä sakkorahat kasaan. Keräykseen osallistuvia kansanliike kehottaa lähettämään sopivaksi katsomansa summan viiden sentin kolikoina muovipussissa suoraan Superpesiksen toimistolle osoitteeseen Radiokatu 20, 00240 Helsinki. Pussiin tunnus "paska".

Jääkiekon internet-tietokanta eurohockey.net muuten tuntee neljä Paska-nimistä tshekkikiekkoilijaa. Kaksi Jiriä, yksi Ondrej ja yksi Peter Paska. Lisäksi Slovakin parlamentin puhemies kantaa nimeä Pavol Paska. Sitten on olemassa unkarilainen pianisti Gabor Paska. Ja Saksassa, Thüringenin osavaltiossa lähellä Tshekin rajaa, on pieni kylä nimeltä Paska. Gemeinde Paska.

Wikipedian mukaan Paskassa asustaa 136 paskalaista. Vai lienevätkö peräti paskiaisia?

Kiroilusta sakottaminen toi palstanpitäjän mieleen lapsuusvuodet Kortepohjassa. Hänellä ystävineen oli tapana viettää aikaa Kortepohjan seurakuntatalolla. Ihan totta. No, se ei sentään johtunut siitä, että ala-asteen luokanvalvoja saarnasi myös biologian tunneilla helvetin vaaroista, vaan siitä, että "Seuriksella" saattoi pelata sählyä ja pingistä sekä myöhemmin myös biljardia. Biljardipöydän tuomista kirkkorakennukseen paheksuttiin 1980-luvulla eräissä piireissä voimakkaasti.

Pikkupoikien laumalle yritti pitää rotia nuoriso-ohjaaja Seppo Taurén (terveisiä vaan), joka aikansa reipasta kielenkäyttöä kuunneltuaan päätti perustaa kiroilukassan. Palstanpitäjän muistin mukaan lievemmistä noitumisista napsahti 20 penniä per sana ja kunnon mehukkaista perkeleistä 50 penniä.

Kun Katja Saaren sakot menneeseen valuuttaan muutettuna ovat noin 1 800 markkaa, olisi sillä rahalla saanut takavuosina lausua 3 600 perkelettä - kirkossa! 2000-luvulla sillä saa vain yhden paskan pesäpallokentällä! Inflaatiohan on tässä suorastaan zimbabwelaisella tasolla.

Pesäpallon kiroilukohusta huolimatta Pekingin olympialaiset alkavat viikon kuluttua, jipuu. Palstanpitäjä ei ole mikään varsinainen ihmisoikeusaktivisti, mutta kisojen myöntäminen valtiolle, joka on maailmanlistan ykkönen teloituksissa, on hitusen arveluttavaa. Paljon muutakin mätää on Kiinan maalla.

Itse asiassa sitä on niin paljon, että kaikki asiat eivät nyt millään mahdu tähän. Niinpä Hullun urheilun virallinen kannanotto asiaan on suora sitaatti Pate Mustajärven haastattelusta. Mustajärvi kommentoi Pekingiä kesäkuussa Helsingin Sanomain Nyt-liitteessä seuraavasti:

- Vituttaa koko Pekingi, saatana! Mitä vittua semmoseen paikkaan mennään mitään tekemään?

Tällä palstalla oli tällä kertaa yhdeksäntoista kirosanaa. Superpesis-indeksillä mitattuna niiden arvo on 5 700 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.