Palveluseteleillä Viroon pyykkimatkalle

Jyväskylässä kiistellään sekä kaupungin pyykkien pesettämisestä Virossa että palveluseteleistä.

Kiistely on aivan turhaa, sillä näin innovatiivisessa kaupungissa asiat voidaan yhdistää.

Kaupunkilaisille voidaan jakaa palveluseteleitä, joilla voi lähteä Viroon pyykille ja juomaan halpaa hanavettä. Jos on pelkkää 40 asteen pyykkiä, saa kahden päivän palvelusetelin. 60 asteen pyykki ja valkopesu oikeuttavat kolmen päivän matkaan, jotta kaikki pyykit ehditään pestä ja kuivata. Tallinnasta varmaan löytyy sopiva Rahva Pesula.

Jyväskylän korkeiden vesimaksujen takia järjestely tulee kannattavaksi sekä kaupungille että kaupunkilaisille.

Tarvittaessa likapyykit pestään ensin perusturvalautakunnassa ja sitten kaupunginhallituksessa, jonne kaupunginjohtaja siirtää asian hoidon.

KESKI-SUOMEN viihtyisimmästä kunnasta Uuraisilta tarjottiin apua Jyväskylälle, todisti Humisevan harjun satunnaista vakituisempi salaperäinen tarkkailija lentokoneessa tällä viikolla.

Kansaedustaja Toimi Kankaanniemi (kd.) onnitteli Jyväskylän kaupunginhallituksen uutta puheenjohtajaa Ulla Lauttamusta (sd.).

- Ja muista Ulla, että Jyväskylä voi aina kääntyä Uuraisten puoleen, jos on ongelmia, Kankaanniemi jatkoi.

Tarkkailijan mukaan Lauttamus hymyili, mutta ei ainakaan vielä pyytänyt apua.

Huomasitteko muuten, miten ensimmäinen nainen Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtajana on saanut paljon aikaan vajaassa kolmessa viikossa? Eihän tästä tietenkään mitään muuta voi päätellä, sillä Jyväskylä on saanut alkuvuodesta myönteisiä investointiuutisia Innova kakkosesta lähtien.

YKSITYISTEN FIRMOJEN valvomilla pysäköintialueilla varoitetaan, että "pysäköimällä hyväksyt ehdot". Saat varautua ilman pysäköintilupaa 40 euron virhemaksuun.

Jokin koiranleuka on suunnitellut oman autonsa tuulilasiin tarraa, jossa kielletään kaikenlaisten lappujen laittaminen tuulilasinpyyhkimien alle.

- Laittamalla virhemaksun hyväksyt ehdot. Maksa 80 euroa pankkitililleni, voisi tarrassa lukea.

NAINEN OLI ostamassa kananmunia lähimarketista. Kun etsiskely jatkui, toinen asiakas (vanha mies) tuli opastamaan, että toisesta kaupasta löytyy vielä halvempia kananmunia.

- Mutta kun minä etsin vapaita munia, nainen sanoi ajatuksissaan.

- Tässä olisi, vanha mies vastasi hykerrellen.

Vapaan kanan munien etsijäkään ei ottanut nokkiinsa, vaan ajatteli pelastaneensa toisen asiakkaan päivän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.