Paris tahtoo ja tavikset myös

Nyt ollaan televisiossa urakalla tosissaan. Suomen unelmien poikamies tulee jännittävän tiensä päähän kuun puolivälissä, jolloin unelmien Hunks tekee valinnan kahden sievän vaaleaverikön välillä.

Unelmien poikamiehen koko uskomaton idea on kerännyt taakseen suuren joukon suomalaisia romantiikan ystäviä. Tai no, romantiikan ja romantiikan... Miten hurmaavaa onkaan löytää unelmiensa prinssi yhdessä yhdeksän muun yksinäisen pimatsun kanssa. Romanttisesti mies testailee vähän kaikkia.

Huippumallia haetaan myös sellaisella vakaumuksella ja tarmolla, että pulleampaa pelottaa koko formaatti. Silti aikataulutan sunnuntaini sarjan alkamisajankohdan mukaan. Sen verran tosissaan on myös Tyra Banksin titteliä kantava Anne Kukkohovi tv-ruutuja komistavassa mainoksessa. Vain yksi voi voittaa, hokee Kukkohovi silmissään läpitunkeva ja pelottava katse. Ihan kuin itsekin olisi katsojana saamassa tuomion. Jännityksellä odottaa, kuinka hyvin Kukkohovi täyttää Banksin saappaat.

Luvassa on myös mahdollisesti pässin kivesten syöntiä, sillä Suomessa starttaa Pelkokerroin, johon haetaan kilpailijoita parhaillaan. Ohjelmassa suomalaisten tulee tehdä samat asiat, mitä ystävät rapakon takana: Oma versio jokaisesta idiootti-sarjasta. Idioottimaisuus ei kuitenkaan kiinnostaa television ääressä silmät suurina tapittavaa katsojaa. Itse seurasin Banksin huippumallihaun nenä ruudun läpäisseenä.

Pelkokerrointakin tulee varmasti seurattua, sillä jo nyt tapan aikaani pohtien, että olisiko minusta moiseen touhuun.

On se vaan niin mielenkiintoista, tuo tosi-tv. Miksi, sen kun tietäisi.

Kaikki on nähty, vai onko sittenkään?

Tosi-tv on Amerikan maalla saavuttanut jotain ihmeellistä.

Seurapiiri-ihanuus, perijätär ja harvinaisen tärkeä julkisuuden hahmo Paris Hilton on yhden ohjelman tähti. Hänelle ryhdytään tosituumin etsimään bestistä. Ilmeisesti hänen vanhat ystävänsä ovat vuosien saatossa kadonneet. Vasta tovi sitten kansaa ilahdutti älykäs sarja, jossa Paris pyöriskeli bestiksensä Nicole Richien kanssa ties missä. Nyt tarvitaan uusi paras kaveri ja kaverin pitää olla luotettava ja cool. Ehkä myös mielellään vankilaelämää ja autotietä alkoholin sumentamien silmien takaa nähnyt tapaus...

Näinhän ystäviä tulee tavata. Ei harrastusten tai työelämän vaan television avulla.

Kyllä. Tämä alittaa ehkä.....kaiken.

Kuka tahtoo olla Pariksen bestis? A) Julkisuudenhakuinen pyrkyri, B) pöksyihin pyrkivä pyrkyri vai C) rahanhimoinen pyrkyri. B:n voi ehkä (ehkä) pyyhkiä pois sillä nyt haetaan ihan tyttökaveria.

Huolestuttavinta on se, että minua kiinnostaa nähdä kyseinen sarja.

Mutta miten tehdä sama suomalaisittain? Olisiko syksyn sarjauutuus ehkä Pertille bestis.

Pertti on yksinäinen, eikä jaksa nostaa ahteriaan penkistä tavatakseen ihmisiä. Pistetään Pertin naama ruutuun ja tuodaan ihmiset Pertin luo. Pertti tahtoo kalastus- ja ryyppykaverin. Tosi bestis istuu Pertin ja tuopin kanssa valomerkkiin.

Se, jos mikä on coolia.

Tuleeko reality-tv koskaan tiensä päähän vai saako todellisuus-sana uuden synonyymin? Moraalintaju heikkenee ja genre saavuttaa uusia ulottuvuuksia. Kansa kauhistelee, mutta katsoo. Minä epäilen, että tosi-tv:n kulta-aikaa on koko hemmetin ikuisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.