Parisuhde ei parane harrastaen

Onnellisen parisuhteen salaisuus on kuulemma yhteinen harrastus. Siksi raahasin ukkoni puoliväkisin shindoon, japanilaiseen venyttelyyn, johon itse olen ihastunut.

Shindossa keskeistä on venyttelyn lisäksi syvähengitys, joka normaalielämässä tuppaa unohtumaan. Kun taustalla soi kaunis taivasmusiikki ja ohjaaja on lempeä, on rentoutuminen täydellistä. Jokainen saa venyä kaikessa rauhassa mihin asti venyy, eikä osallistujia pakoteta mihinkään.

Vierekkäin venyteltiin vain tuon yhden kerran, sillä sen jälkeen mies ilmoitti osaavansa liikkeet ja tekevänsä niitä omin päin kotona. Halutessani myös minä voisin osallistua. Eipä ole shindohetkeä vielä näkynyt.

Ainoan käyntikerran vaikutukset ulottuivat kuitenkin pitkälle. Shindo raukaisi miestä vielä kahden viikon päästäkin niin, ettei hän jaksanut edes ajatella viikkosiivousta.

Yhteinen harrastaminen on yliarvostettua.

Sienestämistä en laske harrastukseksi, se on elämäntapa.

Korvasienikausi on tähän asti ollut pettymys, mutta toivoa ei ole vielä tyystin menetetty.

Huhtasieniä on vielä harvemmassa kuin korvasieniä. Olen ankarasta etsimisestä huolimatta löytänyt niitä eläissäni vain kaksi kertaa, syötäväksi asti en koskaan.

Tulin valittaneeksi tilannetta Luonto-palstaa lehdessämme pitävälle Matti Härkälälle. Eräänä päivänä hän soitti ja käski tulla toimitalomme pihaan, hänellä olisi minulle yllätys. Pihassa Matti avasi autonsa peräkontin ja otti sieltä yhden huhtasienen, tuoreen ja maukkaan näköisen. Päässä pyörähti heti Tuntemattoman sotilaan kohtaus, jossa Mäkilä antaa Hietaselle yhden suolasilakan.

Kuivasin sienen, jos sille vaikka jonain vuonna löytyisi pari kaveria ja saisi muhennoksen.

Matille tässä vielä kiitokset ja terveiset, etten ole koskaan löytänyt 500 euron seteliäkään.

Voi tosin olla, että kohta seteleitä on riesaksi asti. Meillä on työmaalla kymmenen hengen lottoporukka ja olemme voittoputkessa. Olemme erikoistuneet Eurojackpotiin, ja ensimmäinen voittokierros tuotti 25 senttiä jokaiselle. Seuraavalla kierroksella tuli jo kaksi euroa. Tätä vauhtia kierroksella 27 voitamme 20 miljoonaa!

Olemme jo pohtineet, annammeko tietomme julkisuuteen. Ehkä omalle lehdelle kuitenkin.

Suunnitelmat voiton tultua ovat myös selvillä. Itse lähden yhden naisen walkabout-vaellukselle Australian ab-originaalien tyyliin. Tosin autolla. Kaupasta tuliterä Toyota Hilux alle, Homelite-kokoelma lavalle, lautalla Saksaan ja siitä eteenpäin kohti Villeroy Bochin tehtaanmyymälöitä ja muita seikkailuita.

Kesä yllätti autoilijat ja melkein kaikki muutkin tulemalla yhtäkkiä tämän viikon maanantaina. Vain teinitytöt olivat valmiina ja sipsuttelivat heti säätyyppiin sopivasti shortseissaan. Tänä vuonna suurta muotia ovat jälleen napapaidat, mitä vanhemman kukkaro kiittää. Ihme kyllä, kankaan vähyys näyttää tällä kertaa korreloivan paidan hinnan kanssa.

Perinteinen kesän merkki, Suomen Tivolin rekan leviäminen Rantaväylälle nähtiin toissa maanantaina. Viikko tivolirekan leviämisestä kesään piti siis jälleen paikkansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kolumnit

Ämmä hallitus?

Kolumni: Holtittomat kuskitko muka hauskoja?

Kolumni: Jyväskylä vs. Buenos Aires

Marin tekee ruuhkaa vihervasemmistoon

Kolumni: Taksien hinnat pysyivät, mutta palvelu huononi

Kolumni: Muunneltua totuutta laseilla ja ilman

Antenni: Lapseni löysi Youtubesta mainiot esikuvat

Haittamaahanmuuttajat söivät eläkeparannukset

Kolumni: Työehtojen shoppailu on vasta alussa

Kolumni: Itsenäisyyspäivä epäperinteisin menoin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.