Pekka ja Pätkä nykyajassa

Kaikki 13 Pekka ja Pätkä -elokuvaa on nyt nähty jälleen kerran, mistä oli enintään elokuvahistoriallista ja nostalgista iloa katsojille. Mutta mitä jos Pekka ja Pätkä seikkailisivat nykymaailmassa? Unohdetaan vanha vitsi Pekasta ja Pätkästä homoina ja pohditaan asiaan tosissaan. Idea on nimittäin minusta vallan mainio.

Pidetään hahmot ja heidän luonteensa entisellään, mutta tehdään heistä hipstereitä. Pekka (Ville Virtanen) on työnvieroksuja, jonka tavoitteena on elää sosiaalituilla ja työttömyyskorvauksilla. Vaimo, suurtalousemäntä Justiina (Minttu Mustakallio) painostaa Pekkaa jatkuvasti työnhakuun. Pekka vetoaa kirjaprojektiinsa, joka on ollut työn alla jo kymmenen vuotta.

Pekan paras ystävä Pätkä (Janne Kataja) on ikuinen opiskelija yliopistossa. Se mitä Pätkä varsinaisesti opiskelee, ei ole kenenkään tiedossa, ei edes Pätkän itsensä.

Pekka ja Pätkä viettävät päivät kahviloissa ja ilmaistapahtumissa. Pätkän poikamiesboksissa pelataan yhdessä videopelejä, ruokahisfistellään ja kehitellään rikastumissuunnitelmia, joiden eteen ei koskaan oikeasti tehdä mitään.

Muita vakiopuheenaiheita ovat Pekan kirjaprojekti, historiallinen seikkailuromaani, sen teoreettinen Hollywood-filmatisointi, poliitikkojen haukkuminen ja kaipuu mustavalkoelokuvista tuttuihin ”vanhoihin hyviin aikoihin”.

Modernit Pekka ja Pätkä voisivat kertoa jotain oleellista nyky-Suomesta, parisuhteesta ja ystävyydestä huumorin keinoin. Tehdään Pekasta konservatiivi ja Pätkästä liberaali niin komediaa syntyy kuin itsestään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.