Pelit ja vehkeilyt

Venäjä ampuu Suomea Etykillä mutta Ukrainaa oikeilla tykeillä. Helsingin vuoden 1975 Ety-kokouksen lämmin henki haiskahti päättyneen viikon Etyj-kokouksessa kylmältä sodalta.

Kreikka aiheuttaa kuumia ja kylmiä talousväreitä koko Euroopassa.

Microsoftin bisnespeli Suomea kohtaan on vähemmän softia.

Vaikeuksista huolimatta Suomen televisiossa meteorologit kertovat hymyillen, että kesän sateet ja koleus jatkuvat.

Pe(i)lin paikka

Kreikan valtiovarain(?)ministerin titteli on harhaanjohtava – niin kuin eroamaan joutunut ministeri Varo(!)ufakiskin. Uusi on nimeltään Tsakalotos. Toivottavasti hänellä on edeltäjäänsä parempi tuuri euron tsäkälotos.

Pääministerinä pysyy Tsipras, jonka näytöillä lempinimeksi sopisi Sippiratas.

Toverikolmikosta kaksi luulee, että vielä pelivarat on – vaikka maa on pelivaraton.

Pesäpallokielellä Kreikalla on ollut ajolähtö niskassa jo pitkään, eikä tilannetta ole purkaneet keinot mitkään. Pelimerkit ovat olleet merkilliset. Sekaisin on niin sisä- kuin ulkopeli.

Jalkapallokielellä Kreikkaa uhkaa potkut euroliigasta. Aika peli ei enää lisää peliaikaa. Pelin politiikassa kansanäänestys oli oma maali, jossa paloivat vasemmistopuolue Syrizan pelihousut ja eurojohtajien hermot.

Kynä-peliä

Nyt se on tehty: palattu yli olympiadin pituisen pelitauon ja parin vuoden takaisen lonkanvaihdon jälkeen jalkapallomaalivahdiksi.

Futis-ikoni Atik Ismail oli puuhannut nykyiseen työkaupunkiinsa Lieksaan Rock and Ball tapahtuman. Myös Book oli vahvasti mukana, kun kirjailijoiden FC Kynä matkusti Helsingistä itärajalle.

Lieksa on itäisin paikka, jonne viihdetaiteilija Sakari Kuosmanen suostuu matkustamaan. Edes Venäjän kalavedet eivät kelpaa ennen kuin Putin panee sotamiekkansa tuppeen ja suunsa suppuun.

Kynässä pelannut Atik täräytti takatolppaan, mutta tässä iässä otan kiinni vain maalia kohti tulevat laukaukset. Juha Kanervan pääpusku oli löysempi kuin miehen kommentit Aamu-tv:n Jälkihiki-osuudessa. Pakko oli torjua, ettei Kanerva pääse Ruohosta tallaamaan palstoillaan.

Olkoon yhden puoliajan nollapeli näyttö niille, jotka epäilivät, että meikäläisestä ei ole enää muuksi kuin Tikkurilan maalin vahdiksi. Puoliso(ide)n mielestä siinäkin lajissa on ollut pääasia vahtia, että purkkia ei avata.

Vain peli poikki

Poikkitaiteellisessa tapahtumassa ei mennyt yhtään raajaa poikki. Kuosmanen kommentoi täysmittaisen kentän täysmittaista 90 minuutin peliä:

– Tuntui, että ruoho kasvoi pelin aikana.

Majoitus oli osuvasti Yrjölän kotiseututalossa, joka toimi aiemmin vaivaistalona. Henk koht kaikki muut paikat olivat aamulla kipeinä paitsi lonkan tekonivel.

Perhepeliä

Koukkupolvipeli oli myös sukupolvipalloilua. Milka Kuosmanen 11 vee pelasi, tenavatähti-näyttelijästä FC Lahden liigapelaajaksi kasvaneen Konsta Hietasen pikkupoika katseli, isä-Atikia vastaan pelasi poika Pele.

Oman perheen kolme neitiä yrittivät järkisyihin vedoten estää isän pelaamisen.

Pelin jälkeiseen kasassa ollaan -viestiin tuli vokaalivoittoisia WhatsApp-vastauksia:

– Oooo!

– Onneeeee!

– Jeeee!

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.