Pelkästään puolesta, ei vastaan

Keuruun Yrittäjät ry:n hallitus ryhtyi keräämään nimiä adressiin Keurusseudun kehittämisen puolesta. Netti- ja paperilistoihin on kertynyt jo yhteensä satoja allekirjoituksia. Kampanjan hedelmät toimitetaan syksyllä Keuruun kaupunginvaltuustolle.

Avainsana yrittäjien vetoomuksessa on "puolesta" - liikekannalla ei siis olla mitään vastaan. Yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Paasu painottaa, että päätarkoitus on herätellä itse kutakin pohtimaan kaupungin tulevaisuutta ja kehittämistä.

Kaupungin päättäjille nimilista on paitsi kiitos siitä, että töitä hyvinvoinnin eteen on tehty, myös kannustin jatkaa samaan malliin. Hihat vain pitää panna heilumaan yhä kiivaammin!

ADRESSILLA yrittäjät ilmaisevat haluavansa Keurusseudulle lisää asukkaita, asiakkaita ja yrityksiä ja näiden myötä hyvinvointia ja verotuloja. Yhtenä konstina tällä tiellä nähdään asunto- ja yrityskäyttöön osoitettavien tonttien kaavoittaminen.

Kaavatyötä toki parhaillaan vauhdikkaasti tehdäänkin. Nähtävillä on esimerkiksi uuden Ranta-Keuruun asuinalueen asemakaavaluonnos ja Loilonharjua koskeva kirkonseudun asemakaavan laajennus- ja muutosehdotus. Myös teollisuusalueiden laajentumiselle luodaan mahdollisuuksia.

Jos kaikkinainen toimeliaisuus pikkukaupungin tulevaisuuden hyväksi on jo nyt vilkasta, miksi olla huolissaan?

Vastaus on asukasmäärän jatkuvassa vähenemisessä. Kesäkuun lopussa keuruulaisia oli 10 716 eli 38 vähemmän kuin vuodenvaihteessa.

Kaupungissa pelätään päivää, jolloin asukasluku luiskahtaa alle 10 000:n. Alamäki on torpattava ennen sitä, ja siinä työssä ovat kaikki konstit ja ennen kaikkea yhteen hiileen puhaltaminen tarpeen. Muistettava kun on myös se, että vaikka itse tehdäänkin hurjasti kehittämistyötä oman elinympäristön hyväksi, samoin tekevät kilpailijatkin eli muut paikkakunnat. Siksi töitä on paiskittava ja ideoita etsittävä vieläkin enemmän!

KEURUUN tapaisten pikkukaupunkien kivijalka rakentuu pien- ja mikroyrittäjistä. Yrittäjät ovat kiitettävästi osallistuneet yhteisen arjen rakentamiseen. Pelkästään jokakesäiset, 20 000 kävijää vetävät markkinat ovat melkoinen voiman- ja hengennäyte.

Tärkeä sana yrittäjien vetoomuksessa on "Keurusseutu". Liikkeellä ei olla pelkästään Keuruun, vaan myös rakkaan naapurin Multian hyväksi. Näiden yrittäjäyhdistykset ovat juuri päättäneet fuusioitua ja ryhtyä ajamaan läntisen Keski-Suomen hyvää yhdessä.

Yhteistyötä tarvitaan esimerkiksi siksi, että monen keurusseutulaisen mielestä Keski-Suomen maakuntaliiton suunnitelmissa Keuruu-Multia-suunta on "tuomittu turpeennostoalueeksi". Ja mikä ylipäätään mahtaa olla turpeenkäytön tulevaisuus?

Tärkeä osa adressia on loppulausahdus "haluan olla omalla vaikutuksellani kehittämässä Keurusseutua". Jokainen voi osallistua tulevaisuustalkoisiin myönteisellä asenteella, kotikulmia kehumalla ja oman seudun palveluita käyttämällä.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen Keuruun aluetoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.