Penn ja Teller kertovat totuuden

Kun Subtv tuhosi Late Night With Conan O'Brienin menestyksen Suomessa siirtämällä sarjan puoleenyöhön, minulle ja monille muille tuli ongelma. Mitä katsoa telkkarista juuri ennen kuin menee nukkumaan? Olen sen verran iltatorkku, että halaan tyynyä yleensä jo puoli kahdentoista hujakoilla. Työt alkavat heti kahdeksan maissa ihan omasta halusta. Mikäli menisin nukkumaan vasta Conanin jälkeen, elämä menisi univelan puolelle.

Kuten kaikki muutkin elämän ongelmat, tämäkin ratkesi oikeanlaisen viihdeteknisen laitteen hankinnalla. Siirryin satelliittidigiboksista kaapelimalliin, jolloin Jim-kanava alkoi näkyä siinä missä muutkin. Aiemmin Jim piti napata ilmasta sylitietokoneen usb-digivirittimellä ja siirtää sitten telkkariin, mikä oli turhan vaivalloista.

Jimin parasta tarjontaa edustaa provokatiivinen asiaohjelmasarja Penn & Teller (Penn & Teller: Bullshit!). Se alkaa täydelliseen aikaan kello 23.00 ja loppuu täydelliseen aikaan puolisen tuntia myöhemmin. Se on sitten heippa, Conan, hauska tutustua, Penn ja Teller Jillette.

He muodostavat tunnetun taikuriduon, mutta Penn & Teller ei suinkaan ole taikuriohjelma. Teller on pienikokoinen mies, joka ei koskaan sano sanaakaan (paitsi polttomerkittäessä). Penn on karhun kokoinen jässikkä, joka heittää jatkuvasti ronskia huumoria. Nämä roolit he pitävät myös tv-ohjelmassaan.

Penn & Teller on jokaisen skeptikon toteutunut märkä uni. Sarjassa käsitellään kaikenlaista huuhaata, typeryyttä ja yhteiskunnallista ja poliittista ääliömäisyyttä pyrkimättä poliittiseen korrektiuteen tai objektiivisuuteen. Penn haukkuu ääliöt ääliöiksi ja sanoo (tai paremminkin huutaa), että he ovat väärässä. Ja niin he ovatkin. Kerrankin joku sanoo sen aivan suoraan.

Joskus Penn ja Teller tarttuvat lillukanvarsiin mutta sitä säännöllisen tv-ohjelman tekeminen toisinaan vaatii. Yleensä aiheet ovat tärkeitä ja oleellisia. Jokaisen tervejärkiseen ajatteluun pyrkivän ihmisen pitäisi olla Pennin ja Tellerin ystävä. Lisäksi sarja tarjoaa erinomaista huumoria, vaikka ei komedia varsinaisesti olekaan.

Tänään aiheita ovat passiivinen tupakointi ja vauvahömppä. Eilen ihmedieetit ja geenimuuntelu. Penn & Teller pitäisi saada pakolliseksi oppiaineeksi peruskoulun yläasteelle. Penn & Teller nähdään Jimillä arkipäivisin maanantaista torstaihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.