Persaus kestää aina

Herää pahvi. Työtoveri tokaisi niin itselleen, kun ajatukset olivat olleet hetken vikasietotilassa.

Lauseesta seurasi pienimuotoinen käytäväkeskustelu. Mikä se olikaan se ohjelma, jossa oli se peikko ja joku Taru juontamassa.

Oman ikäpolveni edustajat eivät tarvitse arpoa. Hugo ja Taru Valkeapää. Ikimuistoisinta teeveeviihdettä ikinä!

Esihistorialliseen aikaan ennen ängrejä, cändikrässejä, pokemoneja ja muita, puhelimella tosiaan pelattiin telkkaripelejä. Rohkeimmat osallistuivat ja nynnyt katsoivat kateellisina kotona, miten kisaaja pärjää. Tarvittiin vain näppäimillä varustettu lankapuhelin, jonka kautta ohjattiin televisioruudulla seikkailevaa peikkoa.

Hugo toilaili Suomen telkkarissa vuosina 1993–1995. Internet tietää kertoa, että Suomen lisäksi saman kokemuksen saivat tenavat 42 muussa maassa Singaporesta Irlantiin. Ohjelma perustui tanskalaiseen pelihahmoon.

Vaikka Hugo ei pidempää aikaa kansaa viihdyttänyt telkkarissa, tyypin lentävät lauseet elävät yhä tietyn ikäryhmän aivojen uumenissa. ”Herää pahvi, nyt on tosi kyseessä” ja ”Menolippu Toijalaan, jos persaus kestää” ovat tänäkin päivänä käyttökelpoista kamaa.

Nostalgiatrippien toivossa älyluuriin jos toiseenkin on ilmestynyt pelin retroversioita. Aina voi kokeilla, mutta ei se ole sama. Lapsuus on mennyt ja Hugon taika samalla.

Muistoissa se silti elää kirkkaana kuin Tarun tukka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.