Piilotetaan pädit patjan alle päiväksi

Esiteini oli aamulla ennen kouluun lähtöä tunnekuohussa. Hän oli unohtanut puhelimen latausjohdon edellisenä iltana ratsastustallille, eikä huushollista löytynyt toista käypää kaapelia.

”Mä en pysty olemaan puhelimella koko päivänä! Ei musiikkia koulumatkalla, ei pelejä välitunnilla. Apua, mitä mä teen.”

No onpas se riippuvainen, mietin mielessäni ajellessani autolla töihin. Samalla räpläsin taukoamatta radiokanavia ja etsin pätevää musiikkia tai jutustelua puolen tunnin ajomatkan ratoksi.

Ei ole omena kauas puusta pudonnut. Yhtä riippuvaisia taidetaan olla molemmat, itse asiassa koko sakki.

Tähän asiaan puuttuu myös lapsiperheiden arjen tueksi koordinoitu sivusto Neuvokas perhe. Siellä perheitä kannustetaan testaamaan, miten yhden päivän vietto onnistuu ilman ruutuja. Ruudutonpäivä# on ”leikkimielinen haaste, jonka tavoitteena on saada koko perhe miettimään omaa tapaansa käyttää digilaitteita”.

Arjen löylytyksessä esimerkilliset ajatukset ruutuajan rajoituksista tuppaavat välillä unohtumaan. Tunnit ovat täynnä koulua, vuorotöitä, harrastuksia, läksyjä, ruokailuja, hammaspesuja... Ja sama rumba uudelleen seuraavana päivänä. Asiat eivät aina suju ideaalisen perhe-elämän ohjeistuksen hengessä.

Senpä takia syysloman kynnyksellä voisi olla pysähtymisen paikka. Telkkareista töpselit veks, puhelimet narikkaan, pädit patjan alle.

Vähintään yhden päivän ajaksi, sen minä voin yksinvaltiaan otteella luvata.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .