Poika sinä olet tähti

Nyt kun minullakin on lapsi, pääsen toteuttamaan hänen kauttaan kaikkia asioita, joista itse olen jäänyt paitsi. Häntä (viime kuussa syntynyttä) viedään heti kohta vauvauintiin, vauvamuskariin, vauvojen värikylpyyn, vauvajoogaan, satubalettiin ynnä kaikkiin muihin kehityksen kannalta olennaisiin, suorastaan pakollisiin aktiviteetteihin.

Koskaan ei myöskään ole liian aikaista aloittaa musiikin harrastamista, jokohan tuon voisi ilmoittaa jonkun opinahjon listoille? Pitää valita jokin hyvä soitin, kuten piano tai viulu ja sitten pakottaa lapsi soittotunneille ainakin murrosikään asti, vaikka sitä jossain vaiheessa alkaa treenaus tympäistä.

Kyllähän lapsella harrastuksia pitää olla. Saa luvan soittaa, tai itkeä ja soittaa! Kyllä se oikeasti on isompana kiitollinen vaan meille ajattelevaisille vanhemmille taidostaan.

Takapihallemme on myös suunnitteilla ministadion, jossa pojasta puristetaan jo nuorena tehot irti. Täytyyhän sitä nurmea olla sen verran, että voi vuoden päästä alkaa pelata jalkapalloa.

Talvella sitten jäädyttää siihen kentän, niin tulevaisuuden NHL-tähti pääsee mailan varteen mahdollisimman nopeasti. Tätä vaatimatonta kenttää kiertää tietysti karting-rata, koska kaikkein optimaalisintahan olisi, että poika innostuisi ajamaan kilpaa jollain pärisevällä.

Formulatähti, sehän siitä tuleekin! Mitään nössöjä harrastuksia ei lapsen päähän istuteta, vaan sellaisiin lajeihin suunnataan että isi ja äippäkin pääsee sitten vanhana osingoille.

Kun lapsi saadaan sopivaan rytmiin - joka päivälle eri harrastus - voidaankin alkaa miettiä koulutusta. Eihän se nyt ole sopivaa, että meidän tulevaisuuden tähtemme hikoilee jossain tavallisessa peruskoulussa.

Ehei, pitää laittaa se sellaiseen tarhaan jossa valmennetaan menestyjiä - mieluiten vieraskieliseen. Koskaan ei ole liian aikaista uuden kielen opetteluun. Alakoulussa poika saa sitten aloittaa heti kiinan tai venäjän, koska englantia, ranskaa ja muita hömppäkieliä joutaa oppimaan myöhemminkin. Niissähän on samat kirjaimetkin kuin suomessa, liian helppoa meidän hellantuutelille.

Yläkoulun jälkeen hänet pannaan sitten urheilu- tai tiedepainotteiseen lukioon, siitä riippuen missä kaikessa poika on lahjakas. Ja koska hän on tietysti niin monessa asiassa lahjakas - kiitos varhain alkaneen aktivoinnin - pitää miettiä tarkasti mikä on tulevaisuuden kannalta tuottoisinta.

Tässä vaiheessa pitää olla jo jatko-opiskelupaikka mietittynä, koska sen mukaan sitten valitaan ylioppilaskirjoitusten painotukset. Mihinkään amikseen meidän mukula ei sitten mene, eikä minnekään opistoon.

Lääkäri siitä tulee tai lakimies, maisteri nyt vähintään eikä mikään tusinaduunari. Muutenhan meidän vanhempien kaikki pyyteetön työ on mennyt aivan hukkaan.

Tosin silloin sen ei tarvitse opiskella jos se pääsee ajamaan formuloita, pelaamaan NHL:ään tai Valioliigaan. Sitten äiti voi Ferraristaan vilkutellen sanoa kateellisille naapureille, että minähän sanoin: meidän poika on ollut aivan pienestä pitäen todella lahjakas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.