Pokeripoikien karisma kantaa pitkälle

Kimi Räikkönen ja Kari Hotakainen. Formulatähti ja Finlandia-palkittu kirjailija.

Kaksi pokerinaamaa, joiden esiintyminen mediassa harvoin yltää hurmoksen tasolle. Formulakuski kommentoi lakonisesti kilpailun kulkua vuodesta, palkintosijasta, pettymyksestä toiseen. Joskus Kimi innostuu irrottelemaan: silloin hän lähettää kansainvälisessä kuvavirrassa terveisiä omalle ja kaikille äideille juhlapäivän kunniaksi.

Entäs kirjailija sitten, tuo taiteilijamanttelin kantaja? Hän esiintyy television komediapaneelissa, jossa lukee omat osuutensa usein suoraan paperista. Melko villiä, eikö?

Kaksikon karsima kantaa kuitenkin pitkälle. Kari Hotakaisen kirjoittama elämänkerta Kimi Räikkösestä on jo nyt yksi kaikkien aikojen varatuimmista kirjoista kirjastoissa. Kirjakapoissa ensimmäinen painos myytiin loppuun hetkessä. Syyskuussa kauppojen hyllyille odotetaan toista painosta saapuvaksi.

Suomen kansa rakastaa Räikköstä samalla tavalla kuin Tuntemattoman sotilaan Rokkaa. Koskelan sanoin ”asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat”.

Auktoriteetteja ei kunnioiteta muodon vuoksi. Reipas juominen ja Matti Nykäsen hyppyhaalarissa toikkaroiminen kavereiden kanssa on monen muunkin suomalaisen käsitys todellisesta hauskanpidosta.

Nyt kypsemmällä iällä Räikkösestä on sukeutunut kunnon kansalainen ja perheenisä. Kuninkaallinen Teemu Selänteen ja Sauli Niinistön rinnalle. Mikä sen suloisempaa.

Taidankin kaivaa kirjastokortin esille ja liittyä jonon jatkoksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .