Poliisit vastaan terroristit

Tästä illasta aamuyöhön asti TV2:lla seurataan Assembly Winter -tapahtuman Counter-Strike-turnausta. Counter-Strike on elektronisen kilpaurheilun suosituin peli länsimaissa. Turnauksissa liikkuvat suuret rahat, ja niitä seurataan ahkerasti varsinkin netissä.

Olen harrastanut videopelejä siitä alkaen, kuin se tällä planeetalla tuli mahdolliseksi, ja harrastan yhä. Olen seurannut mielenkiinnolla e-sportsin matkaa kohti valtavirtaa ja olen ollut hengessä mukana. Elektronisen urheilun seuraajaa minusta ei ole silti tullut ja tuskin tuleekaan.

Ongelma on sama kuin juoppokuskilla, joka joutuu olemaan selvinpäin känniläisten porukassa. Olisi ihan kiva tinata/pelata itsekin, mutta moisen touhun sivusta seuraaminen on vain rasittavaa. Syöminenkin on kivaa, vaan en silti seuraa muiden syömistä harrastuksekseni.

Toinen seuraamattomuuden syy on sama kuin perinteisenkin urheilun suhteen. Minulta puuttuu kilpailuvietin aiheuttava geeni täysin. On ihan sama, kuka matsin voittaa, lajista riippumatta. Tämä pätee silloinkin, kun itse olen matsissa mukana.

Joten toivotan kaikkea hyvää elektroniselle urheilulle nyt ja jatkossa. Älkää välittäkö siitä, että monet eivät pidä hommaanne vieläkään oikeana urheiluna. Siihen porukkaan on turha edes pyrkiä. Tosin dopingia kuulemma käytetään myös e-urheilussa samaan tyyliin ”oikeassakin” urheilussa. Se ei kuitenkaan ole kovin merkittävä saavutus urheilun saralla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.