Poliitikon muistin pitääkin olla lyhyt

Suomessa yritetään epätoivoisesti laeilla ja asetuksilla korjata yhteiskunnallisia virheitä, joiden korjaaminen olisi tarpeetonta, jos yhteiskunnassa toimisivat yhä normit, moraali ja hyvät tavat. Ei kouluissa esimerkiksi tarvitsisi miettiä opettajien vallankäytön laajuuksia tai metallinpaljastajien asettamista, jos lapset kasvatettaisiin kodeissa. Väitän, että tässä kilpajuoksussa ei käy hyvin, koska lait ja asetukset otetaan yleensä käyttöön vasta siinä vaiheessa kuin on jo myöhäistä.

??? Mihin ministeri Heidi Hautalan (virhe.) oviremontista syntynyt kohu olisi voinut johtaa? Hänelle olisi näytetty hallituksessa ovea.

Tämä seuraava tarina on niitä ihmeellisyyksiä, mitä meikäläinen ei ymmärrä. Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäen kiinteä rahapalkka nousi viime vuonna 642 900 eurosta 865 300 euroon. Keskon hallituksen puheenjohtaja Esa Kiiskinen on perustellut palkankorotusta sillä, että Halmesmäki piti vuonna 2011 houkutella jäämään Keskon johtoon. Palkankorotuksella luulisi saavan laatua ja tehoa eli johtajan, joka lisää tuottavuutta ja parantaa firman tulosta. Siksi onkin ihmeellistä kuulla, että Kesko on käynnistänyt kulukuurin, jolla se tavoittelee sadan miljoonan euron vuotuista säästöä.

??? Mikä on Vatikaanin modernein tapa viestittää henkilövalinnoistaan? Savumerkit.

Yleisradio otsikoi viikolla hauskasti uutisen, että ”Kunnilla hometta 5,6 miljardia”. Hetken jo ajattelin, että siinäpä tapa päästä kuntien veloista eroon. Kunnes tarkempi lukeminen paljasti, että kyseessä onkin hinta, minkä kuntien rakennusten kunnostaminen homeesta maksaa. Home sweet home.

??? Mistä tiedetään, että uusi paavi on valittu? Käry käy.

Homoparien rinnastaminen laillisesti perinteisiin heteropareihin ottaa joillekin koville. Minulla kesti kauan tajuta, mistä tässä on kyse. Kunnes oivalsin, että joidenkin mielestä se ainoa oikea (kasvattaja)pari lapsille on mies ja nainen. Siis pari, joka tarvitaan lapsen siittämiseen. Tämä on yksi tapa nähdä asia: lapsella on oikeus isään ja äitiin. Se toinen tapa on ajatella lapsen vanhempia ainoastaan rakastavina vanhempina, olivat he sitten biologisesti mitä tahansa.

??? Tiedättekö, mistä voi ostaa kiekkoilijoita SM-liigakauden jälkeen? HalpaHjallista.

Oletteko kuulleet, että kaikkein kiihkeimmät homoseksuaalisuuden vastustajat haluavat päivittää ihmisen latinankielisen nimen. Sen pitäisi kuulemma oikeasti olla ´hetero sapiens´.

??? Miksi kutsutaan tässä konsulttien luvatussa maassa ihmistä, joka näitä ulkomaisia termejä keksii? Terminaattoriksi.

Neuropsykologi Matti Vanhanen (sic!) ehdotti viime viikonloppuna lehtihaastattelussa, että viimeistään 70-vuotiaiden kunnallispoliitikkojen muisti pitäisi tutkia. Varmaankin TÄMÄ Matti Vanhanen tarkoitti aloitteellaan hyvää haluten todennäköisesti varmistaa, että päätöksentekijöinä ei ole höppänöitä. Mutta siihen se sitten jääkin. Samaan aikaan kun ihmisten eläkkeelle siirtymistä yritetään myöhäistää, politiikassako pitäisi toimia toisin? Lisäksi pelkästään valtuutetun ikään tuijottaminen on erittäin rajallista, ehkä jopa syrjivää. Eikö samaan syssyyn pitäisi tutkia valtuutettujen älykkyyskin? Sitä paitsi en ole tavannut vielä yhtään poliitikkoa, jolle ei (äänestäjien) lyhyt muisti olisi eduksi…

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.