Pronssijuhlaa ja epätietoisuutta

Suomalaisilla ampumahiihtäjillä on ollut mollivoittoinen talvi. Se asia ei miksikään muuttunut, vaikka sunnuntai oli ilon päivä Kaisa Mäkäräisen saavuttaessa uransa viidennen MM-mitalin.

Mäkäräinen on taistellut maailmancupin kärkisijoituksista tänäkin talvena, ja hän oli Oslossa Suomen joukkueen ainoa menestystoivo. Se ei ole helppo osa, mutta Mäkäräinen on tottunut asemaansa.

Mäkäräisen suuruus tuli taas kerran näkyviin. Hän kesti odotusten luomat paineet ja monien silmissä pettymyksiltä tuntuneiden sijoitusten painolastin. Tuore MM-pronssimitalisti muistutti sunnuntaina, ettei mitali ollut niin kovin kaukana aikaisemmillakaan matkoilla.

Mäkäräinen saa tarvitessaan tukea muilta huippu-urheilun maailman tuntevilta. Maajoukkueessa löytyy ihmisiä, joiden kanssa vastoinkäymisiä voi pureskella.

Mitalihumussa Mäkäräinen ajatteli lämpimästi myös niitä ihmisiä, joille hän on pelkkä Kaisa, ei ampumahiihtäjä Mäkäräinen. Tärkeiltä ystäviltään hän sai viestejä siitä, että elämässä on muutakin kuin kilpailussa menestyminen.

Marko Laaksosen aikakausi maajoukkueessa päättyy tänä keväänä. Tieto päävalmentajan vaihtumisesta oli yllätys, sillä Laaksonen kertoi aikaisemmin haluavansa jatkaa tehtävässä.

Kun Laaksonen aloitti, hänellä oli takanaan urheilijoiden vankka tuki. Yksi peukun nostajista oli Kaisa Mäkäräinen. Hän ei peitellyt tyytyväisyyttään Laaksosen astuttua remmiin.

MM-kisat päättyivät juhlatunnelmiin, mutta ilmassa leijuu pari avointa kysymystä.

Kenestä tulee Laaksosen seuraaja? Osaajia ovat suomalaiset kotisohvat tunnetusti pullollaan. On toinen asia, löytyykö tehtävään ampumahiihdon taitaja.

Mitä tekee Kaisa Mäkäräinen? Hän on suomalaiselle ampumahiihdolle uutta päävalmentajaakin tärkeämpi osaaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.