Propsit Jeff Probstille

Urbaani sanakirja: propsit = hatunnosto (proper respect).

Joitakin ärsyttää, jos samat naamat tekevät pitkän uran samoissa ohjelmissa. Heikki Paasonen Idolsissa, Jari Tervo Uutisvuodossa, Aku Hirviniemi Putouksessa ja niin edelleen. On jopa väitetty, että samoihin ihmisiin jämähtäminen olisi vain suomalainen tv-ilmiö.

Höpönassut. Valitkaa televisiosta tänään iltayhdeksältä MTV3. Siellä esitetään Yhdysvaltojen Selviytyjien 29. tuotantokautta. Juontajana on 29. kerran Jeff Probst.

Tekeeköhän tuo ukko mitään muuta, kummasteli vaimo, kun Probstin pärstä läsähti taas ruutuun. Ensimmäisen kerran Probstin Selviytyjät nähtiin Suomessa 15 vuotta sitten.

Vastaus: eipä juuri. 54-vuotias Probst on ohjannut elokuvan, isännöinyt nopeasti lopetettua keskusteluohjelmaa ja esittänyt joitakin cameo-rooleja. Mutta ennen kaikkea hän on tehnyt Selviytyjiä. Yhdysvalloissa näytetään sarjan 32. tuotantokautta, Probst on ollut mukana 374 jaksossa. Miehen palkkio yhdestä jaksosta on yli 100 000 euroa.

Paljon huonomminkin voisi tv-bisneksessä rahansa käyttää, sillä Jeff Probst on mainio juontaja. Hänellä on harvinainen kyky olla samaan aikaan ystävällinen mutta tiukka. Kohtelias mutta provosoiva.

Lisäksi olen aina arvostanut sitoutumista ja pysyvyyttä. Maailma muuttuu niin hurjaa vauhtia, että on lohdullista huomata, kuinka joku asia säilyy 15 vuoden ajan samanlaisena. Olkoonkin, että se asia on tosi-tv-sarjan juontajan virne.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.