Puistokadusta Helmikuun 18. päivän Avenue

Monissa maissa vallankumouksen tai muun suuren tapahtuman päivämäärä on haluttu säilyttää ihmisten mielissä nimeämällä merkittävä katu päivän mukaan. Näin tapahtumasta tulee osa arkea, ei pelkkää historiaa ja juhlapuheita.

Jos Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän maalaiskunta tekevät historialliset päätöksensä kuntien lakkaamisesta ja uuden Jyväskylän perustamisesta, niin valtuustojen kuntaliitospäätöskokousten päivämäärä 18.2.2008 pitäisi saada näkyviin.

Humisevan harjun satunnaista vakinaisempi avustaja esittääkin, että Puistokadun uusi nimi on Helmikuun 18. päivän Avenue. Kadun päässä on myös rakennus (maalaiskunnan kunnantalo), jossa ratkaiseva päätös tehdään.

Kadun päihin voisi ripustaa plakaatit: Kauan eläköön anderssonilainen ja lepistöläinen yksimielisyys ja yhtenäinen Suur-Jyväskylä!

(Suosionosoituksia, voimakkaita suosionosoituksia ja suosionosoituksia seisomaan nousten).JYVÄSKYLÄSSÄ ON vietetty ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen haukkujaisia monta vuotta valtavan erorahan jälkeen.

Mutta miksi Jyväskylä menestyi Kettusen aikana kaupunkien imagovertailuissa paremmin kuin nykyisin? Aiemmin kärkisijoilla ollut Jyväskylä jäi viimeksi kärkikolmikon (Tampere, Oulu ja Kuopio) ulkopuolelle.

Pitäisikö Kettunen palkata Jyväskylän imagonkohottajaksi? Riittävät palkkarahat hänelle on jo maksettu.

ENNEN NAURETTIIN sille, kuinka Amerikassa jokin alue menee sekaisin yhdestä lumipyrystä. Sitten naureskeltiin vuosia sille, että eteläsuomalaiset vauhkoontuvat, kun lunta sataa vähänkin reilummin.

Enää ei naureskella. Näyttää siltä, että lumipyry on muuttunut arkisesta asiasta ihmeelliseksi sääilmiöksi Keski-Suomessakin.

KAIKKIHAN ME tiedämme, että metsäjätti Stora Enso nilkuttaa pahasti. Firmalla menee niin huonosti, että se lopettaa kannattaviakin tehtaita. Torstaina paljastui, että yhtiön vaikeudet heijastuvat jo muuhunkin. Yhtiön väreihin teipattua kuorma-autoa hinattiin Jyväskylän Laukaantiellä.

MAAILMAN KAIKKIEN aikojen paras mäkihyppääjä Matti Nykänen teetti joulun tienoissa lisää hääkuvia jyväskyläläisessä liikkeessä. Kerralla kehystettiin puolenkymmentä kuvaa.

- Kun ne ei tahdo pysyä hyllyssä, Nykänen vitsaili kuvien määrää ihmetelleelle tutulleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.